2025-02-13
《好食得泰夸张🇹🇭》———————————————-#泰夸张 😌-朋友推介咗呢间位于西环嘅泰国菜餐厅,木质装潢同装饰环境充满了泰国风情,性价比高,价枱亲民,好适合同朋友或者屋企人嚟食开心share🤩而且店员都系泰国人,非常正宗~-🌴 冬阴功呢个系泰菜经典系必食嘅,一上枱就觉得香气扑鼻,冬阴功嘅香味十分浓郁,汤底带有酸酸辣辣,非常开胃😝里面有新鲜嘅虾、香茅、青柠汁同埋辣椒,配料丰富☺️-另外我哋嗌咗个大虾Pomelo salad ,同样酸甜开胃,风味十足🥗而蟹肉炒饭食得出系即叫即炒,热辣辣香喷喷,蟹肉份量都唔少,炒饭炒得好干身,口感层次丰富🦀-特别推介泰式烤鸡,呢个绝对系必点!后溪外皮超脆,份量十足,肉质非常嫩滑,咬落去相当Juicy 💦 -🍌 抵deal 指数:7/10
———————————————-
#泰夸张 😌