2016-12-18
黎到马湾,总觉得小岛上的清新怡人同其他既离岛唔一样。假日唔一定要狂欢,反而用宁静去总结呢一个星期既辛劳都不错。小岛上面揾到既呢间餐厅,用味道黎收藏回忆,应该就系餐厅既主题了。西班牙辣肉肠芝士蛋饼 $75香脆既薄饼皮包住馅料,有外脆内软的双重口感。西班牙蛋饼是全熟的,外脆内软,香脆金黄外层配以结实既内部,每一啖都充满蛋香,而辣肉肠的咸香味渗出,与薯仔滋味难忘。半熟蛋液与融化芝士相遇,令味觉再升华。六小时慢煮肉酱意粉 $68肉酱意粉系上至餐厅,下至屋企都可以见到。但系煮得好就一D都唔简单🙅肉酱要好味, 便得花时间慢煮。而呢度既肉酱用成6个钟慢煮😮😮蔬菜煮至软烂, 肉酱够入味。而且呢度既意粉煮得软硬适中,值得一赞既系意粉炒得好干身 ❤Parma Eggs Benedict $72 流心蛋,松饼,荷兰酱,配菠菜及巴马火腿。轻轻一切即时流出蛋汁,睇到都觉得好疗愈😍😍 鸡蛋既生熟度刚刚好,荷兰汁香滑唔腻,整体都好配合👍👍Big breakfast $78----------------------------味.觉.游记地址:马湾田寮新村 13号--------------------------
西班牙辣肉肠芝士蛋饼 $75
香脆既薄饼皮包住馅料,有外脆内软的双重口感。西班牙蛋饼是全熟的,外脆内软,香脆金黄外层配以结实既内部,每一啖都充满蛋香,而辣肉肠的咸香味渗出,与薯仔滋味难忘。半熟蛋液与融化芝士相遇,令味觉再升华。 六小时慢煮肉酱意粉 $68
蔬菜煮至软烂, 肉酱够入味。
而且呢度既意粉煮得软硬适中,值得一赞既系意粉炒得好干身 ❤ Parma Eggs Benedict $72
流心蛋,松饼,荷兰酱,配菠菜及巴马火腿。
轻轻一切即时流出蛋汁,睇到都觉得好疗愈😍😍 鸡蛋既生熟度刚刚好,荷兰汁香滑唔腻,整体都好配合👍👍 Big breakfast $78 ----------------------------
味.觉.游记
地址:马湾田寮新村 13号
----------------------------
Pls Like n share #tastynthebeast ❤