❤️《尖沙咀隐世法式高质西餐厅》— Scarlett Cafe & Wine Bar🥂同朋友gathering佢话想试呢间,平时都少去呢边,但见过Menu都几吸引所以就去咗试☺️成个环境几有气氛,店内设有两层,我哋圣诞节去嘅时候上层有人开party几热闹😛而且灯光昏暗几有情调😘无论大时大节或者普通日子都好适合约会同埋朋友聚会,好chill😙食物方面亦都中上🤩🥩 Wagyu Beef Rib Eye煎得刚刚好👍🏻几重牛味而肉质鲜嫩,无乜筋🫶🏻而薯条都好食,炸得脆脆的😋🍄‍🟫 Black Truffle Risotto 黑松露味好浓,而好欣赏个risotto 口感,偏硬身🥰🍫 Le Fondant系心太软加云呢拿雪糕,估唔到普通嘅甜品都令到我有惊喜,冰火交融,龙龙嘅朱古力味同云呢拿焦糖味,超级好味!❤️连我朋友唔太钟意食甜嘅都觉得好食👍🏻而饮品方面,我哋嗌咗Delightful Passion & Kowloon Cooler🍹两杯都好易入口,果味超香,而cocktail 价钱嚟讲算抵🫶🏻☻味道:8.5/10☻环境:8/10 ☻服务:7/10☻价钱:7.5/10☻回头率:80%📍Scarlett
🍄‍🟫 Black Truffle Risotto
黑松露味好浓,而好欣赏个risotto 口感,偏硬身🥰

☻味道:8.5/10
☻环境:8/10
☻服务:7/10
☻价钱:7.5/10
☻回头率:80%

📍Scarlett Cafe & Wine Bar (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路2号地舖