2019-04-22
听讲屯门置乐新开左一间泰国菜,系之前小曼谷嘅位置,今晚和妈妈想不到吃什么,就去试试看😝佢嘅环境都几大几光猛,离远就见到佢嘅招牌,而且佢出面设有雅座,感觉都几轻松几chill😃最近胃口麻麻地,食泰国菜就最好啦,贪佢啲酸酸辣辣好开胃,首先我哋点咗一个猪颈肉马拉盏芥兰煲($76)去亲泰国餐厅我定要叫马拉盏炒菜,因为贪佢够惹味我又想食多啲菜,猪颈肉感觉有虾酱腌过,都十分入味,很送饭。我哋重点左一个泰式去骨海南鸡饭($68)鸡肉份量都几多而且几新鲜咁,鸡皮很靓又有光泽,鸡肉唔算腍都有咬口,点埋佢只辣酱汁就更加好味!黄姜饭都算合格。跟住我哋仲带咗一个泰式明炉尖吻鱼($138),平时食乌头就食得多我哋见到条鱼嘅名咁特别走点一条试吓,点知有惊喜㖞!鱼size唔算好大,不过胜在鱼肉够滑,有冇乜嘢骨,加上佢用酸辣汤浸住真系好开胃!最钟意佢下面垫底嘅粉丝索晒啲汁!正泰式海鲜炒贵刁($78)就比较普通,海鲜都叫足料不过好似冇乜嘢味,剩系得辣椒酱嘅味道,而且炒得唔系好够干身,可能食开广东嘅炒贵刁,唔系好惯呢一款泰式。最后嘅椰汁千层糕,睇相估唔到系热嘅😲我仲以为系冻嘅添😔重要啱啱蒸起好热好难夹,所以我哋食咗一旧就
最后嘅椰汁千层糕,睇相估唔到系热嘅😲我仲以为系冻嘅添😔重要啱啱蒸起好热好难夹,所以我哋食咗一旧就打包拎返屋企雪冻再食😂味道系唔错嘅😅但系真系第一次食热嘅泰式甜品糕点😂😅
整体来讲呢间新开嘅泰国餐厅食物质素都算唔错,服务态度同卫生都几好,价钱都唔算贵可以有下次😃
____________________________
店名:象泰宴