2022-08-06
💖 纯寿司 (屯门)✨屯门屯隆街1号锦荟坊3楼320-326号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我同我嘅同事如果平时冇嘢做我哋就会周围去食嘢,本身系想食Outback或者寿司郎,点不知我哋低估咗平日晏昼市中心嘅人流😵💫跟住佢突然叮一声醒起话俾我知屯门开咗一间好似峰寿司咁嘅东西,佢话啲嘢食都唔错叫我要试吓😚不过入到去就真系劲后悔,因为入边有有强烈嘅装修声😅嘈到癫咗,如果门口有职员提前讲声会好啲成餐饭体验唔系咁好😅-螃蟹羔酱🦀 $22食落去嘅第一啖我就已经同佢讲超好食呀呢个蟹膏😍点不知佢答我👉🏻「蟹膏寿司好难唔好食」😂😂明明系佢上次话寿司郎𠮶个平价蟹膏唔好食😂,不过我就觉得呢一个蟹膏份量其实几多铺满晒成个饭,仲要蟹味超浓烈👍🏻-明太双重海老🦐 $14Er….呢个就麻麻哋,食落同争鲜𠮶个明太子虾冇得比😵💫首先唔系好食得出佢明太子嘅味道🥲虾都麻麻地-墨鱼🦑 $14唔知点解近排真系好钟意食墨鱼寿司,好钟意佢𠮶种黏黏嘅胶质口感,不过呢一个又系麻麻地☹️,虽然$14好平有两旧😂-寿司B定食🍱 $111+茶碗蒸🥚$12其实呢个定食系好抵食嘅,有前菜沙律、炸物、面豉汤同埋12旧寿司,不过茶碗蒸
💖 纯寿司 (屯门)
✨屯门屯隆街1号锦荟坊3楼320-326号舖
-螃蟹羔酱🦀 $22
-明太双重海老🦐 $14
-墨鱼🦑 $14
-寿司B定食🍱 $111+茶碗蒸🥚$12
其实呢个定食系好抵食嘅,有前菜沙律、炸物、面豉汤同埋12旧寿司,不过茶碗蒸就要加$12先有得食好似唔系好抵。😆我朋友话呢度嘅茶碗蒸系好好味道所以叫我一定要食‼️不过可能我幻想佢太好食,食落就冇咩感觉😂系叫做中间嘅馅料多一啲😂
最好食我就觉得系炸八爪鱼🐙系超好食,追住嚟食🥰唔会话炸到干哂又厚粉。
反而啲寿司就真系麻麻哋,因为旧饭好湿好笠,食落口好似唔系点食到鱼生味🥲
想要继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩