2022-01-22
有点港式味道的韩国料理🇰🇷,胜在Lunch/下午茶几抵食🤪#小胖游大围🐠 —————————————————🔹泡菜烤鸡腿肉拌饭 $58 鸡腿肉够大块🍗,啖啖肉而且几嫩滑,有晒泡菜、紫菜同烧汁送饭一流🍚,仲有啲炒椰菜🥬好似即刻健康咗😂.🔹温泉蛋野菜牛肉蕃茄汤乌冬 $58 温泉蛋充满蛋汁,椰菜同牛肉炒得几香,特别系椰菜无草青味值得一赞,至于蕃茄汤就普通,无太多新鲜蕃茄蓉,应该系🥫,乌冬煮得少少偏腍🍜.🔹香烧牛扒出门汤乌冬 $68 牛扒🥩卖相同Menu张相有少少出入,牛扒份量偏细块同埋少😂胜在易咬唔会好多筋,番茄汤乌冬味道如上👆🏽.🔹热紫薯拿铁 跟餐+$10 微微紫薯味🍠,偏向系甜甜地嘅热牛奶🥛,但你可能会嫌紫薯味唔够浓🤣附送芝麻曲奇🍪都几香牛油味唔错.🔹热蜂蜜红枣茶养生嘅味道,不过偏甜,可以自己加水冲淡就啱啱好🙆🏻♀️.🔹热磨咖啡 ☕️味道OK,同样附送1块芝麻曲奇,小编觉得比起紫薯鲜奶,呢个CP值更高😂—————————————————🧜🏻♂️口水度:🌕🌕🌕🌘🌑🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌑🧚🏻♀️打卡值:🌕🌕🌕🌘🌑🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌑👅再食指数:🌕🌕🌕🌘🌑.♟Overall♟如果附近住/返工不妨
有点港式味道的韩国料理🇰🇷,胜在Lunch/下午茶几抵食🤪
#小胖游大围🐠
—————————————————
🔹泡菜烤鸡腿肉拌饭 $58
🔹温泉蛋野菜牛肉蕃茄汤乌冬 $58
🔹香烧牛扒出门汤乌冬 $68
🔹热紫薯拿铁 跟餐+$10
🔹热蜂蜜红枣茶
养生嘅味道,不过偏甜,可以自己加水冲淡就啱啱好🙆🏻♀️
🔹热磨咖啡 ☕️
—————————————————
🧜🏻♂️口水度:🌕🌕🌕🌘🌑
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌑
🧚🏻♀️打卡值:🌕🌕🌕🌘🌑
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌑
👅再食指数:🌕🌕🌕🌘🌑
♟Overall♟
如果附近住/返工不妨一食lunch/下午茶,但就唔使专登去食(特别系大围同观塘有太多美食😛)