呢日收工黎左呢间酒吧食下野饮返杯chill下~装修几靓之外,一食落竟然每样食物都咁好味,所有烹调过程都好用心思量过,超级有heart💛!重点系喺铜锣湾呢个黄金地段竟然食到呢个价位兼咁好味既野食!真心大推💯•🥖蕃茄脆饱. 配白银鱼. 蒜茸蛋黄酱($48)呢只饱系由西班牙空运过黎✈️入面充满空气感又称为空气饱,配埋番茄酱🍅,同好香既蒜茸蛋黄酱,食落口感好脆口!连白银鱼🐟食味道劲夹,好好食,必点!•🍭棒棒鹅肝($78)鹅肝🦆系用白酒煮过,外面点既开心果碎仲加左🏔喜马拉雅山海盐同黑椒调味🧂口感味道层次都好丰富~•🐙薄切慢煮八爪鱼($78)八爪鱼好有赵口,加左蕃茄酱同橄榄油调味,酸酸地好开胃~•🦐巴塞隆拿式烤红虾($88)虾肉紧实,虾味劲浓郁,啜埋虾头既膏好好正呀😽有成5只份量好足!•🥔西班牙薯仔蛋饼($78)一切开系流心架🥰入面系好多薯仔,好juicy, 🍳个蛋饼又唔会干岩岩好,加埋上面既酱一齐食好正又好饱肚~•🦆鸭胸 配 薯仔 ($98)呢件鸭胸不得了,好花心思咁由生焗熟之后再煎香,口感极嫩滑,令我一度以为自己食紧鸡脾😳!好有鸭香味,超推介👍🏻•🍓西班牙水果茶啫喱 配 夏日杂莓($58)个啫喱
呢日收工黎左呢间酒吧食下野饮返杯chill下~

[Cold Tapas]
🥖蕃茄脆饱. 配白银鱼. 蒜茸蛋黄酱($48)
蕃茄脆饱. 配白银鱼. 蒜茸蛋黄酱

🍭棒棒鹅肝($78)
棒棒鹅肝

🐙薄切慢煮八爪鱼($78)
八爪鱼好有赵口,加左蕃茄酱同橄榄油调味,酸酸地好开胃~
薄切慢煮八爪鱼

[Hot Tapas]
🦐巴塞隆拿式烤红虾($88)
巴塞隆拿式烤红虾

🥔西班牙薯仔蛋饼($78)

[Main Course]
🦆鸭胸 配 薯仔 ($98)
鸭胸 配 薯仔

[Dessert]
🍓西班牙水果茶啫喱 配 夏日杂莓($58)
个啫喱入面满满既杂莓,系我最爱呀😻食到饱饱再食返个水果啫喱够哂fresh~
西班牙水果茶啫喱 配 夏日杂莓

[Drink]
🍸Gin & Tonic
Tanqueray (house) ($75 @hh)
店员好细心咁按我地喜好推介左呢款佢地既Signature,一杯系西柚味,一味青柠味,两杯都好易入口,好岩女仔饮呀~

————————————
(5⭐️满分,💫为半分)
整体环境:⭐️⭐️⭐️⭐️
👇🏻欢迎睇更多同类食评👇🏻
#fatfatman铜锣湾
#fatfatman西餐
————————————
📍Tapa Room (铜锣湾)
铜锣湾告士打道218号君临海域酒店地下A舖

#hkfood #hkfoodie #foodie #openrice #hongkongfoodie #instafood #hkig #hkigfood #eat #hongkongfood #hkfoodblog #yummy #hkiger #food #instafoodie #foodblogger #foodshare #hkfoodlover #hkfoodstagram #tasty #l4l #香港美食 #美食 #相机食先 #吃货 #食好西 #食

蕃茄脆饱. 配白银鱼. 蒜茸蛋黄酱
棒棒鹅肝