好耐冇去观塘工厦揾食,今次揾到依间主打西式快餐,算系价钱相宜版本嘅cafe食物。抱住试伏嘅心态去,点知收工去到全间餐厅满座,心谂咁受欢迎😱主餐牌提供多款主菜选择,全部六十蚊松啲,然后可以配搭唔同set add on汤、沙律、饮品同甜品,每个主菜仲可以配多过一个set!手机落单后唔洗五分钟已经陆续上菜,我地两个人叫左两个主菜、一个沙律、一个小食、一个甜品同两杯饮品,埋单每人唔洗$120但好饱好满足,以依个价钱来讲食物味道好唔错,晚餐来讲直情系平靓正👍🏻🍄🍚 大啡菇鸡肉配南瓜汁烩意大利饭 $𝟞𝟝 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)大啡菇同鸡肉好好食,相对之下意大利饭一般般,南瓜味唔算好出同埋唔够creamy,但依个价钱来讲合格有余。🐟🍝 蟹籽芦笋烟三文鱼伴香蒜橄榄油意粉 $𝟞𝟚 (𝟠/𝟙𝟘)有四片烟三文鱼,份量系有诚意嘅。餐厅冷气好冻,影左几张相开始食,但意粉已经冻哂,较为可惜😐🥑🥗 田园素菜沙律配牛油果 +$𝟙𝟘 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)估唔到加十蚊嘅沙律一啲䬡唔失礼,啲菜都几新鲜,牛油果都好食,有惊喜🤩🐥 水牛城鸡翼 $𝟜𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)好食但唔系传统嘅水牛城鸡翼,反而比较似某pizza牌子嘅辣味鸡翼,相似度9

大啡菇鸡肉配南瓜汁烩意大利饭
蟹籽芦笋烟三文鱼伴香蒜橄榄油意粉
🥑🥗 田园素菜沙律配牛油果 +$𝟙𝟘 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
田园素菜沙律配牛油果
🐥 水牛城鸡翼 $𝟜𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
好食但唔系传统嘅水牛城鸡翼,反而比较似某pizza牌子嘅辣味鸡翼,相似度95%但系平价版😆
水牛城鸡翼
🍨🧇 雪糕窝夫 +$𝟛𝟘 (𝟡/𝟙𝟘)
全晚最惊喜嘅一道,窝夫够热同好香脆,配埋云呢拿雪糕好好食🥰
雪糕窝夫
🍵 ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ +$𝟙𝟚 (𝟠/𝟙𝟘)
本身钟意饮比较甜嘅latte,依杯茶嘅甘味较重。叫饮品可以免费加两款配料,包括榛子、焦糖、玉桂、碎曲奇、薄荷、忌廉同棉花糖,玩下几得意嘅。(不过我觉得同我杯latte唔衬所以净系加左碎曲奇🤣)

2023-05-12
大啡菇鸡肉配南瓜汁烩意大利饭