2025-01-30
早排喺佐敦收工,食左间色香味俱存既港式餐厅,内里环境灯色温和同冷气充足,难怪都吸引唔少情侣欢聚,性价比高且够哂气氛! 💥椒盐白饭鱼$98虽则鱼身幼细,但要成浆且表面外观炸到金黄色确实唔简单,唔会觉得炸过耐既热气感,脆浆唔会太厚,亦无炸到与鱼之间黏成一团,口感酥脆可口和好重鱼鲜味👅~上台闻到好香椒盐味👃,调味分布均匀! 💥香煎莲藕饼$78咬到粒粒莲藕外,肉质唔会好实而带有空气感,口感同味道岩岩好!💥香酱酥炸龙脷柳$88炸浆非常薄,浆面满布芝麻同芫荽;沾上秘制酱汁,同时带出自身浓郁既鱼香味道🐟~另外龙脷柳本身有水分💦,要整到好似佢鱼肉干身都几难,整体上口感外脆且内里滑溜,甜甜辣辣非常惹味😜💥茄子班腩煲$88茄子望落淡紫色无籽,肉质软嫩入味同无苦涩味,非常新鲜!鱼质非常嫩滑,唔会过火岩岩好👍鱼腩大件且啖啖肉,份量亦非常多~整体上落足哂配料炒好够获气同惹味😋 📍佐敦白加士街15号地舖
💥椒盐白饭鱼$98
💥香煎莲藕饼$78
💥香酱酥炸龙脷柳$88
💥茄子班腩煲$88
📍佐敦白加士街15号地舖
椒盐白饭鱼(图一)
香酱酥炸龙脷柳(图一)
香酱酥炸龙脷柳(图二)
香煎莲藕饼(图一)
香煎莲藕饼(图二)
茄子班腩煲(图一)
茄子班腩煲(图二)
茄子班腩煲(图三)