2022-09-28 1923 浏览
除左试华尔登月饼之外,仲有买传统港式西饼,食过就知港式西饼有自己嘅魅力🧞‍♂️🌊喜欢就记得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖游西营盘🐠 #小胖游西环🐠 —————————————————🔹绿茶蛋黄豆沙月饼 $40估唔到个月饼咁迷你个月饼大到咁🌕,饼皮好香茶味🍵,红豆🫘蓉好绵滑无渣、甜甜地配合咸蛋黄,食落无咁漏,好好味😋除咗字得意,味道都有惊喜🧚🏻仲有「神徒」、「我爱姜涛」等月饼🥮🔹荷兰挞 $13呢度荷兰挞系心型♥️所以系全球独家🌏😂中间突起♥️蛋糕表面涂上甜甜黄梅果酱,入面仲有忌廉,食落牛油蛋糕质地松软,配上牛油挞皮,口感十足,味道比较朴实,但系满满淀粉嘅快乐💫🔹菠萝蛋糕 $10十分推荐!一小片菠萝🍍,表面Glaze晶莹剔透、少少偏甜,连埋软熟又湿润蛋糕食就刚刚好,🍍味超级岀💛🔹朱古力蛋糕 $10 表面铺满朱古力碎🍫,质地十分结实偏干,似面包比较鞋口😂胜在饱肚感十足,相对不太推荐🐒—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌖🌑🤑性价比:🌕🌕🌕🌕🌗🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑🥰舒适度:/🤤回头率:🌕🌕🌕🌗🌑.♟Overall♟传统港式西饼买少见少,其他款例如黄梅酱蛋糕、三角朱古力蛋糕🍰

🌊喜欢就记得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖游西营盘🐠 #小胖游西环🐠
—————————————————

🔹绿茶蛋黄豆沙月饼 $40
除咗字得意,味道都有惊喜🧚🏻
仲有「神徒」、「我爱姜涛」等月饼🥮

🔹荷兰挞 $13

🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑
🥰舒适度:/
🤤回头率:🌕🌕🌕🌗🌑
♟Overall♟
传统港式西饼买少见少,其他款例如黄梅酱蛋糕、三角朱古力蛋糕🍰都值得试!
特别喜欢🍍蛋糕,可惜有点远,otherwise应该会更大机会回购🫣
荷兰挞
菠萝蛋糕