我之前已经Bookmark了星荟馆,呢度喺西环有㗎,今次终于有机会嚟呢度试下星荟馆午餐菜谱!🔔🤝🤝🤝星级汤品:雪燕蟹肉瑶柱蠜🤝🤝🤝 汤品嘅味道鲜啲都冇,蟹肉同瑶柱都非常鲜美,饮落口巧妙地融合鱼味同雪燕,口感丰富得黎又非常浓郁,真心抵食!🔔🔔 😽😽😽白胡椒大虎虾伴煎米底😽😽😽大虎虾超级鲜,白胡椒配上煎米底,味道丰富非常喺口中系弹跳𠺝𠺝🔔🔔配搭得真系非常好,煎得恰到好处,最好系佢嘅香气,真系好劲!😻😻✊🏼✊🏼✊🏼炭烤陈皮黑叉烧✊🏼✊🏼✊🏼叉烧外皮焦香,入面肉质糯滑,炭香味同陈皮香味抵得很,有一种好浓嘅炭烤气息,好似燃烧嘅感觉,真系好抵食!👐🏼😻😻😻 贵州酸汤海马友鱼柳 😻😻海马友鱼柳嫩滑,清淡嘅酸汤,爽口冇话说,劲好食!🐾 酸汤味道真系好特别,好新鲜,食落口绝对抵得住!😽👊🏼👊🏼👊🏼 樱花虾浓汤小棠菜芯 👊🏼👊🏼👊🏼樱花虾浓汤一上嚟你就闻到一阵香味,咸香得黎又带点甜,配上小棠菜芯开胃又不油腻,今次真系赢晒!🍻👊🏼🤠🤠🤠 福建炒丝苗 🤠🤠🤠 丝苗非常好食,跳出一般嘅福建炒饭框框,大块肉配上丝滑嘅米粒,我真系喺爱上咗。真心推荐!💯总结下今次嘅美食之旅,星荟馆呢个高级中菜馆真系好抵得嚟,每次都有

🤝🤝🤝星级汤品:雪燕蟹肉瑶柱蠜🤝🤝🤝

😽😽😽白胡椒大虎虾伴煎米底😽😽😽

✊🏼✊🏼✊🏼炭烤陈皮黑叉烧✊🏼✊🏼✊🏼

😻😻😻 贵州酸汤海马友鱼柳 😻😻

👊🏼👊🏼👊🏼 樱花虾浓汤小棠菜芯 👊🏼👊🏼👊🏼

🤠🤠🤠 福建炒丝苗 🤠🤠🤠

总结下今次嘅美食之旅,星荟馆呢个高级中菜馆真系好抵得嚟,每次都有惊喜,食物美味得黎份量又足够, 最紧要系物超所值,真心推荐比你地试嘅!😛😛😛