2020-03-12
星期日,最适合瞓到中午,起身食个靓brunch 😇呢日嚟到位于铜锣湾、连续几年荣获米芝莲推荐嘅《玄鮨》,叹靓午餐😛餐厅所在嘅大厦安检措施都做到足,访客一定要戴口罩同埋通过体温检测先入得去🌡一开䢂门就已经系餐厅嘅位置。侍应热情咁招呼同带我哋去座位,食完嘅时候又送我哋搭䢂,服务加分!👍餐厅分咗对住师傅嘅吧台位、普通卡位,同埋私隐度高嘅细房间。空间大,座位舒适,加分!👍所有lunch set都会跟Appetizer 小钵、Miso soup 面豉汤、Coffee/dessert。Sashimi Lunch 刺身ランチ ($330)- 配 煮物、御饭付きDeluxe Chirashi 特上ちらし ($360)- 配 茶碗むし付き两个set都差唔多,都系有极多刺身再加饭。刺身好新鲜,够厚切,奢华嘅享受啊🤩尤其系个拖罗,来源天然,而唔系嚟自养殖场。超肥美,啲鱼油嘅甘香味一涌而上,入口即溶🤩🤩✨「Sashimi Lunch」跟煮物,系猪肉+大根煮物。大根超腍超入味,而猪肉就系近骨嘅位置,所以好嫩滑、好腍😛「Deluxe Chirashi」跟茶碗蒸,蛋味浓,质感滑溜,「雪」一声就入咗口🤤Coffee/
一开䢂门就已经系餐厅嘅位置。 侍应热情咁招呼同带我哋去座位,食完嘅时候又送我哋搭䢂,服务加分!👍
餐厅分咗对住师傅嘅吧台位、普通卡位,同埋私隐度高嘅细房间。
空间大,座位舒适,加分!👍
- 配 煮物、御饭付き
- 配 茶碗むし付き
两个set都差唔多,都系有极多刺身再加饭。
刺身好新鲜,够厚切,奢华嘅享受啊🤩
最后嘅甜品系芝麻雪糕夹饼,超好食😋
另一个就叫咗嘢饮。
埋单嘅时候先见到呢张poster:满$800减$300,满$3500减$1000!!
下次带多啲人嚟食,食尽个优惠佢!🤪
Menu: