上网见Dining City 做紧restaurant week 二话不说已经Book 左呢间我地book既时间有少少晏,所以人唔多,可以安排坐window seat呢个无敌维港景!!真系冇得输!食物方面,头盘好似已经食左好多野咁首先会有个餐前脆脆薄片,之后会上餐前面包同埋佢地Rech 好出名既紫菜面包(分唔到唔紧要,佢地会安排waiter 介绍每一道菜式!)之后先到前菜,今次拣左seafood platter 同 crab salad 睇我食评都知我实系好钟意食crab hahahhaha我觉得crab salad 就一般啦,因为其实我唔系好食到蟹味但望落去系好多蟹既反而个seafood platter 不错👍 有蚝有虾有螺 都算新鲜 至于主菜就拣左truffle risotto & seabass 个sae bass 好好食!冇雪味,唔腥而且煮到刚刚好,唔会太硬身口感松软好食!risotto 就比较一般,冇太大惊喜建议大家可以拣其他试下最后当然系最重要既甜品啦!!!有佢地最出名既MR Rech 榛子雪糕配热朱古力酱好食既,不过我觉得唔洗咁多朱古力酱⋯⋯除了甜品,佢地都会送返佢地自家
二话不说已经Book 左呢间
呢个无敌维港景!!
真系冇得输!
食物方面,头盘好似已经食左好多野咁
(分唔到唔紧要,佢地会安排waiter 介绍每一道菜式!)

睇我食评都知我实系好钟意食crab hahahhaha
但望落去系好多蟹既
个sae bass 好好食!冇雪味,唔腥
而且煮到刚刚好,唔会太硬身
口感松软好食!

risotto 就比较一般,冇太大惊喜
建议大家可以拣其他试下

最后当然系最重要既甜品啦!!!
有佢地最出名既MR Rech 榛子雪糕配热朱古力酱
好食既,不过我觉得唔洗咁多朱古力酱⋯⋯

除了甜品,佢地都会送返佢地自家品牌既朱古力比大家试
好有心呀!!临走前,门口姐姐又再送多一包朱古力比我地⋯⋯

真系食左好多朱古力。。。。哈哈

总括黎讲,呢到系好有宾至如归的感觉架!!
好岩庆祝生日同记念日
记住订枱时要讲定,佢地会送返个mini chocolate mousse cake架!

前菜
Seafood  platter