2023-01-16
《文青啡甜品☕️》———————————————-#firstcrackcoffeebySummerIce ❄️-中环嘉咸街出名去影壁画打卡,喺充满文化气息嘅斜坡上就有间精致 cafe 小店🎨 装修简约舒适,听店员讲佢哋平时仲有搞唔同嘅workshop,啱哂咖啡迷☕️-💜 Purple Tiramisu用紫薯嚟整嘅Tiramisu好特别,系weekend限定嘅menu item🍠 最顶层嘅mousse 口感幼滑,透出淡淡嘅紫薯香,中间嘅Tiramisu质地软滑,手指饼干带湿润,更显蓬松感😊 威士忌酒嘅味道尤其强烈,底层仲有啲红豆粒,好有日式感觉🫘-💚 Matcha Affogato呢度特别在改咗做配抹茶,好有惊喜🥰 喺云呢拿雪糕、饼干块同绿茶粉上面倒入浓厚嘅绿茶,两者瞬间融为一体,口感层次丰富🍵 味道香甜,入口顺滑,亦带有回甘~-🤎 Osmanthus Apple Black Tea Pound CakePound cake简单得嚟都好唔错,略带甜味,散发咗苹果味同茶香,上面再淋上啲啲焦糖酱,香甜美味🍯-⭐ 参考价钱︰Purple Tiramisu: $90Matcha Affogato:
———————————————-
💜 Purple Tiramisu
💚 Matcha Affogato
⭐ 参考价钱︰
Purple Tiramisu: $90
Matcha Affogato: $60
Osmanthus Apple Black Tea Pound Cake: $50
🍌 抵deal 指数:7/10
💰 人均消费:$100