2021-07-30
Iced Matchaccino $60丸久小山园 若竹作为偶尔饮抹茶既朋友/男士饮一般都较喜欢若竹 抹茶香浓不甘不甜 比起一保堂会较淡味 而抹茶入口顺滑 面头仲有打起既奶泡 无论系影相同入口既层次感都多咗😚 同埋睇店员冲既过程真系好治愈🥰评分: 10/10🌟Iced Matchaccino $75一保堂 几世之昔一保堂作为一间超过三百年历史既抹茶名店 出品一定有质素😍 几世之音系店入面既中阶款 包装细致而不花巧 店员都话呢款饮落味道会偏甜 事实上呢款抹茶入口非常顺滑 茶味亦比若竹浓得多 入口唔会觉得苦涩 回甘后期会带甜味 难怪店员话呢款比较甜 成杯既层次实在太多 个人系两杯之中更加钟意呢杯🍵 成间cafe用纯白同自然采光既设计 下晏五六点既阳光照入店舖配上好茶 成件事好写意💚评分: 10/10🌟———————————————————————Until Coffee (新蒲岗)新蒲岗双喜街1号安田中心地舖
丸久小山园 若竹
评分: 10/10🌟
Iced Matchaccino $75
一保堂 几世之昔
评分: 10/10🌟
———————————————————————
Until Coffee (新蒲岗)
新蒲岗双喜街1号安田中心地舖