2020-08-24 51 浏览
观塘不嬲都好多好嘢食,其中哩间餐厅我帮衬左好多年架,蓝白色既门口,喜欢餐厅既装修,座得好舒服,食物种类多😋真系百吃不厌既餐厅呢❤️▪️其实人气汉堡包🍔唔一定系专门店食既,朋友话哩间餐厅既经典自家制牛肉汉堡好出色,set lunch仲要有沙拉🥗or汤再有野饮▪️一问之下先知原来用左两款牛肉,包括澳洲及美国, 再用人手打成肉饼,再拎去煎,手打牛肉系特别juicy,一食就食得出,再加入洋葱粒炒软,配埋半融芝士,热熔左既芝士特别好食,成𠮶组合真系不得了😋食burger点会冇薯条🍟呢度嘅薯条系新鲜热辣辣乍起,仲要系粗身薯条😊我既最爱🤩🤟🏻▪️烧纽西兰肉眼扒配薯条🍟嫩滑多汁既肉眼扒,七成熟,油脂相当甘香,有少少肥膏咁先好食,啖啖肉得黎,肉质柔嫩,牛味浓郁😚炭烧完啲味好出,配埋烧汁简直一流😊▪️烧三文鱼配青瓜莎莎,个皮好香脆,识食一定要成块食咗去,鱼肉刚刚好金黄色,鱼肉好嫩滑,一啲都唔鞋口,奥米加3满满的❤️青瓜莎莎好清新,夹埋三文鱼食好prefect😍▪️嗌左两杯咖啡,Ice Americano☕️Ice cappuccino好大杯,啡味同奶味既分量适中,估唔到有咖啡店既水准🤩▪️Deep freeze ,其实系蓝

▪️Deep freeze ,其实系蓝莓沙冰嚟嘅,好清新, 酸酸甜甜😊蓝莓含有丰富既维他命, 可以抗氧化,消暑特饮🥤🥤

2020-08-24
午餐