2023-04-03
位于天文台围8号1楼至3楼都是秋田日式铁板烧及刺身料理,而地下是浜烧食堂🔥哩晚就同朋友来光顾我地点了小樽渔港套餐$1088二人未开始食店员已放低大大碟牡丹虾同胶手套😆原来系消费满额就会比客人玩游戏😆一只手可以拿到几多只🦐🤛我只手唔算大只拿到6只🤭我地就多了碟刺身食喇🦐餐前小食三点有🐙芥末八爪鱼🥓唯山织🥒明太子沙律🥗另外仲有野菜沙律食完开胃前菜加沙律后🥗开始品尝头先玩游戏嘅😍牡丹虾刺身🦐每只都肥大厚肉,味道超级鲜甜😋🔪刺身有三文鱼、剑鱼腩、吞拿鱼、油甘鱼、胶碟鱼件件肥美鲜味十足🦪岩手县米崎生蚝体型大而丰满🦪咸味适中🤤三点浜烧料理🔥帆立贝大大粒厚肉,唔会烧过龙👍🔥北寄贝爽口鲜甜师傅手势烧得唔错✌️🦀甲罗烧有大量蟹膏蟹肉蟹籽配上脆卜卜多士😋好好味🍱丼饭平时食到饭已经好饱,但哩度丼饭同平时出面餐厅唔同,师傅加了少少烧肉汁同苹果汁煮,所以特别好味😋我成碗饭食哂🤣🍧最后食埋杏仁奶冻非常满足哩餐都几抵食👍每人都系$600有找😆最紧要系新鲜海鲜🦀🦐🦪师傅同店员亲切友善🤗值得再来
我地点了小樽渔港套餐$1088二人
餐前小食三点有🐙芥末八爪鱼
🥓唯山织🥒明太子沙律
🥗另外仲有野菜沙律
🔪刺身有三文鱼、剑鱼腩、吞拿鱼、油甘鱼、胶碟鱼
件件肥美鲜味十足
🦪岩手县米崎生蚝
体型大而丰满🦪咸味适中🤤
三点浜烧料理
🔥帆立贝大大粒厚肉,唔会烧过龙👍
🔥北寄贝爽口鲜甜
师傅手势烧得唔错✌️