2023-03-25
平日来依间系太子站附近嘅cafe lunch,虽然繁忙时段几乎满座,但职员嘅服务态度好好同意想不到咁nice😳包括问我地枱上面嘅摆设阻唔阻我地同迫唔迫,见到我地影相又帮手开枱上面嘅装饰灯等💡食物方面主菜同饮品有惊喜,摆盘亦见到花左心思。总括来讲用餐体验非常愉快,令我感受到用心经营,而且目测职员都比较年轻,要继续加油啊😎💪🏻🥗🍓 沙律、餐汤 (𝟠/𝟙𝟘)沙律加左新鲜士多啤梨,好fresh。蕃茄唔系打得太烂,令个汤比较有口感。🦪🍝 蒜油花椒蚬肉意大利面 $𝟙𝟘𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)超级有惊喜!首先意粉嘅质感al dente,花椒味好突出,麻辣到有少少标汗,蚬肉份量足之余仲好入味。花椒同意粉依个组合好少见,会系我想再返去食嘅item,推介👍🏻🍅🍝 鲜茄珍珠带子意大利面 $𝟡𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)鲜茄汁酸酸甜甜,份量足。⚫️🥛 sᴇsᴀᴍᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ $𝟜𝟝 (𝟡/𝟙𝟘)黑芝麻味好浓,偏甜,我好钟意!🧀🍰 招牌芝士蛋糕 $𝟝𝟚 (𝟠/𝟙𝟘)口感软滑,但果酱可以多啲,令味道有更多层次!🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟
🥗🍓 沙律、餐汤 (𝟠/𝟙𝟘)
沙律加左新鲜士多啤梨,好fresh。蕃茄唔系打得太烂,令个汤比较有口感。 🦪🍝 蒜油花椒蚬肉意大利面 $𝟙𝟘𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
鲜茄汁酸酸甜甜,份量足。 ⚫️🥛 sᴇsᴀᴍᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ $𝟜𝟝 (𝟡/𝟙𝟘)
黑芝麻味好浓,偏甜,我好钟意! 🧀🍰 招牌芝士蛋糕 $𝟝𝟚 (𝟠/𝟙𝟘)
口感软滑,但果酱可以多啲,令味道有更多层次!