最近发现左大角咀有间食居酒屋、关东杂煮嘅选择。相信会喺附近上班一族下班之后聚脚嘅好地方。有边个装修其实摆设好特别,尽量摆设格局做到好似东京市内地道嘅风格,所以相当有气氛。入到去仲有感觉好似系东京收工之后,成班朋友一齐聚餐喺小摊档面前食关东煮咁样。大量日本烧酒、清酒、啤酒选择。菜单上面有唔少系关东煮、串烧、烧物、炸物等等大量关东煮菜式、萝卜、鸡蛋、莲藕、鱼蛋、竹轮。个汤好甜,记得大家都要饮埋,唔会太咸啱啱好而且有少少甜。我自己个人最钟意当然系萝卜啦,又多汁又甜!另外值得推介嘅系牛筋,虽然有啲港式风味,但系最重要真系好味竹轮冰冻黑啤,成个杯都系用冰镇,非常过瘾!记得定要试吓!我自己觉得明太子玉子烧都系一个非常之惹味嘅食物,虽然只系香喷喷嘅玉子烧,上面加上明太子加芝士,但系简单好味嘅食物,反而系居酒屋最特别嘅特色烧牛舌蒲烧鳗鱼 鳗鱼肉烤得软软,皮脆脆有的口感,烧制的鳗鱼色泽偏深色,鱼肉味鲜富弹性最后系邪恶嘅和风紫菜薯条作为主食!饮啤酒又点少得依啲热气野🤪

大量日本烧酒、清酒、啤酒选择。

菜单上面有唔少系关东煮、串烧、烧物、炸物等等
关东煮

萝卜

我自己个人最钟意当然系萝卜啦,又多汁又甜!
牛筋

另外值得推介嘅系牛筋,虽然有啲港式风味,但系最重要真系好味
竹轮

竹轮
冰镇黑啤

冰冻黑啤,成个杯都系用冰镇,非常过瘾!记得定要试吓!

烧牛舌
蒲烧鳗鱼