2019-12-11
《滚得栈》嘅深井总店开业十七年,其后喺天后开分店,之后再到油麻地店。咁多年嚟依然屹立不倒当然有佢嘅过人之处,当中包括有佢哋上乘嘅火锅配料、对汤底嘅执著,同埋员工对客人嘅热情🥰天后店已经帮衬咗好几年喇,今日嚟到佢哋嘅油麻地店。同天后店一样,呢到都系有两层,楼上仲有VIP room,可以一班朋友坐埋一枱烚下烚下🤪装修够晒光猛,而且座位宽敞舒适,张枱大大张,唔会话连𩠌菜都摆唔落。茶芥 $16/位,包豉油同豉油配料。最钟意就系生蒜熟蒜😚松茸八宝鸡汤底 ($268)呢个系佢哋新出嘅汤底,大大块腐竹入面包裹住半只嫩鸡同埋其他营养丰富嘅食材,好似竹笙、松茸、松草花等等。最适合滋补养生!!侍应首先将鸡汤倒落个百宝袋度,啲腐竹就逐渐融化~煲滚之后就可以试下饮个鸡汤,味道好清。另外,啲鸡好滑,鸡味浓!🥰越煲,啲食材香味就越浓,尤其是系啲松茸香味!!墨胶酿油条 ($88)呢个系熟食嚟嘅,可以衬汤底未滚𠮶时顶顶肚先😋第一次食,觉得好特别,亦都好好食😆油炸鬼嘅另一面系墨鱼胶。脆口嘅油炸鬼,配上弹牙嘅墨鱼胶,口感多元☺️。记得要趁热食! 其实个汤底加埋啲材料已经好饱肚,不过打边炉最唔少得嘅梗系啲𩠌啦!招牌手切牛颈脊
天后店已经帮衬咗好几年喇,今日嚟到佢哋嘅油麻地店。
茶芥 $16/位,包豉油同豉油配料。最钟意就系生蒜熟蒜😚
最适合滋补养生!!
侍应首先将鸡汤倒落个百宝袋度,啲腐竹就逐渐融化~ 煲滚之后就可以试下饮个鸡汤,味道好清。另外,啲鸡好滑,鸡味浓!🥰
越煲,啲食材香味就越浓,尤其是系啲松茸香味!!
呢个系熟食嚟嘅,可以衬汤底未滚𠮶时顶顶肚先😋
第一次食,觉得好特别,亦都好好食😆
记得要趁热食!
首先就系滚得栈嘅招牌菜--手切牛颈脊!!
份量有分「例牌」同「大」,例牌已经劲大碟!!!
佢哋嘅牛颈脊睇落已经靓,脂肪分布平均,口感一流,好高质👍 梅菜猪肉饺 ($78)
梅菜肉饼成日食,喺一旧饺子入面做馅又系第一次见🤣
几特别,有食紧梅菜蒸肉饼嘅味道🤣
脆骨腩 (半) ($49)
新鲜脆骨腩,奈何我哋唔系好识渌鱼类,所以每次都整到过熟🥺
不过都试到佢好厚肉,鱼味重。
竹蔗茅根;可乐
餐厅侍应take care得每枱客好好,唔够汤一定会即刻过嚟加;,时不时又会问下顾客嘅意见,得到建议之后又主动话会改善,十分重视客人,呢啲服务态度,其实真系买少见少🥺
希望大家都会嚟支持佢哋,比下意见,令佢哋做得更好:>
Menu: