2022-06-04
真系估唔到原来香港有一间以基督教为主题嘅餐厅😛,环境仲要几靓,食嘅嘢都好特别,我哋今次拣咗个二人餐,贪佢咩都可以试下。二人餐($3️⃣6️⃣8️⃣)佢包左两碗餐汤、两杯饮品、一份前菜、一份主菜、一碟意粉/饭同埋甜品,超丰富。鹰嘴豆蔬菜球比起沙律,我更加钟意食鹰嘴豆!呢个鹰嘴豆整得超好食😋,外层好脆,入面系鹰嘴豆蓉,好似薯蓉咁,炸到热辣辣好正。水波蛋香草烧汁鸡肉意粉我觉得佢呢个烧汁几特别,有啲啲似咖喱,少少辣咁。佢个鸡肉本身叶得好入味,好重香草味,而个意粉就比较弹牙。彼得香酥鱼我觉得重头戏应该系呢一个!其实我唔知佢系咩鱼🤣,但佢揸到炸到连个骨都好脆,但鱼肉仲好滑又唔鞋,其实我觉得唔点酱都已经好好食!地中海酥脆香蕉甜品有香蕉同埋甜甜圈拣,朋友就拣咗食蕉🤣。其实本身会以为好甜,但食落去又唔会㖞,而且啲香蕉炸到溶晒咁,配埋外层脆皮一齐食感觉好特别,呢个可以试吓。我觉得呢一餐同平时食个西餐好唔同,啲食物款式好特别,条鱼令我印象几难忘。同埋佢𠮶个花墙真系好靓🙈,好啱打卡。
二人餐($3️⃣6️⃣8️⃣)
鹰嘴豆蔬菜球
水波蛋香草烧汁鸡肉意粉