2023-10-01
《正宗潮式风味😋》———————————————-#陈仪兴尚潮楼 ✨-早排同公司同事聚会,喺太古坊附近揾咗呢间正宗潮州菜😙 店面装潢典雅,地方宽敞,而且店员服务好,餐前餐后都会提供功夫茶,清清肠胃😋-🍲 咸菜花蛤汤花蛤鲜味十足,汤底带有番茄同咸菜嘅味道,入口清新,咸咸酸酸,十分开胃😆-🎣 头抽煎英䲝鱼肉起哂骨,啖啖肉,头抽煎香完带出鱼肉嘅鲜甜,肉质肥厚嫩滑,感觉惹味,好啱配个白饭或者潮洲粥嚟食💕-🦆 卤水鹅片卤水汁香浓,带有微微嘅五香味道~鹅肉亦好嫩滑唔鞋,再以豆腐垫底,吸哂啲精华😝 鹅肉切片均匀,一口size,好贴心😘-💚 干贝春菜煲春菜煲又系另一个潮州菜必食嘅菜式,热辣辣原煲上,春菜爽口回甘,而且非常有益,有清热解腻嘅功效😙上面仲有满满嘅干贝,认真足料☺️-⭐价钱参考:(另收茶芥加一)头抽煎英䲝:$488卤水鹅片:$188干贝春菜煲:$128咸菜花蛤汤:$78🍌抵deal 指数:7/10💰人均消费:$450
———————————————-
#陈仪兴尚潮楼 ✨
🍲 咸菜花蛤汤
🎣 头抽煎英䲝
🦆 卤水鹅片
💚 干贝春菜煲
⭐价钱参考:(另收茶芥加一)
头抽煎英䲝:$488
卤水鹅片:$188