2023-05-30
终于~终于有时间去K11潮圣Photo Printing Coffee啦!呢间餐厅结合艺术及饮食,全店放满草间弥生、村上隆、KAWS等展品,多款特色卡通挂画,好Colorful,朝气勃勃嘅感觉。晚餐时间有Set拣,包餐汤、主菜、同埋一杯嘢饮。作为职业港女,一定要+$48试呢杯signature嘅艺术打印咖啡,打卡一流👸🏻。印制方法简单,手机拣自己心水嘅图片,然后WhatsApp俾餐厅,比佢哋打印出嚟,可以自选咖啡/朱古力底😍,饮品微冻,先可以令到图案唔会化开,图案会打印喺厚滑嘅忌廉泡上,忌廉奶泡绵密,好重甜奶香味。嘢饮一上,真系心心眼,超超超靓,完全唔舍得饮,我叫咗佢哋打印我心爱嘅猫咪儿时照片,相片出嚟质素非常好,仲有少少Vintage。安格斯高级肉眼牛扒10oz配烤薯 ($238)肉眼扒大件,算厚身,两面煎至焦香,且有格纹,肉质比较有咬口,但味浓,仲有烤蒜、沙律等side dish。🦞波士顿龙虾意粉 ($228)意粉口感恰到好处,蕃茄酱份量颇多 ,酸酸地好开胃,半只波士顿龙虾好长身,肉质爽口新鲜,兼弹口。整碟菜式卖相超吸睛!呢度上菜速度快,餐厅坐得舒服。
晚餐时间有Set拣,包餐汤、主菜、同埋一杯嘢饮。
安格斯高级肉眼牛扒10oz配烤薯 ($238)
🦞波士顿龙虾意粉 ($228)
呢度上菜速度快,餐厅坐得舒服。