2023-07-21 344 浏览
🍲《牛阵》@gyujin_wagyu难得嚟到大埔揾野食,见到牛阵唔太多人排队,又见到佢出咗新野,咁就去试吓填饱个肚仔嚟个火锅放题喇。今次order咗「夏日蕃茄寿喜烧限定套餐」拣咗「澳洲产特上长期谷饲牛及北海道四元豚套餐」。一上寿喜烧锅同汤底已被吸引了,好多新鲜且不同颜色嘅蔬菜系锅内。另外,仲有一壶独有特制嘅寿喜烧汁,职员话系加咗原粒鲜蕃茄熬煮而成㗎,难怪咁鲜甜喇。职员好用心guide住我哋点食呢个锅。职员叫我哋将啲肉沿锅圈加入,再倒入佢哋自家制嘅蕃茄寿喜烧汁,当「咋 」一声时,扑鼻嘅蔬菜、蕃茄、肉类嘅香一拥而上。食咗一转肉同菜,深深感受到蕃茄嘅鲜甜味,所以有别于打边炉要加酱去配搭,每一块肉同每一条菜都吸收哂蕃茄嘅鲜甜味,超好味。套餐包括澳洲产特上长期谷饲牛、北海道四元豚、牛舌、蟹籽虾滑、原只鱿鱼仔、墨鱼澳洲特产上长期谷饲牛牛味浓郁,肉质细嫩 有入口即溶感觉。北海道四元豚肉薄切而大大块既四元豚肉质嫩滑。牛舌爽口弹牙,口感十足。好喇~食完一转肉同菜,争取时间出去自助吧望望有啲咩拎先。有唔同种类嘅季节性野菜同埋各式各样丸类、乌冬、拉面等等。当然亦有酱汁吧喇,但今次真系唔需要拎🙈
之后嚟到热食
🍲《牛阵》
@gyujin_wagyu

澳洲特产上长期谷饲牛
牛味浓郁,肉质细嫩 有入口即溶感觉。

北海道四元豚肉
薄切而大大块既四元豚肉质嫩滑。

牛舌
爽口弹牙,口感十足。

当然亦有酱汁吧喇,但今次真系唔需要拎🙈

之后嚟到热食区,有几款炸物同埋关东煮、仲有自家制嘅日式咖哩

饮品都系放题㗎,有汽水、茶类饮品外
同埋我哋惠顾$289 或以上嘅套餐,仲包埋Asahi罐装啤酒放题㗎~酒鬼唔好错过。

最后甜品时间,有Häagen-Dazs 雪糕任食,见到都有差唔多8款口味雪糕。仲要系有Häagen-DazsTM与Pierre Hermé联乘推出嘅马卡龙雪糕系列。

食完凭单据仲可以去玩拉绳抽奖游戏「千本引」㗎,好有日本夏祭feel。而我凭感觉拉起其中一条绳子就抽中咗小时后嘅玩具。大家食完都唔好错过吖。

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 大埔 📍大埔超级城B区2楼217号舖