2021-08-28 353 浏览
终于嚟到牛头角呢间新开咖啡店打卡啦,闺蜜朋友一早就推介呢间咖啡店俾我知,终于抽到时间过嚟😚果然装修花左唔小心思,餐厅食物种类多,有Bagel、意粉、意大利饭、烧鸡等😍午市套餐仲包左餐汤,是日餐汤系蕃茄汤,饮落去相当重蕃茄味,又好Creamy️😍相当足料😃嗌左慢煮澳洲有骨猪鞍扒😜 配上蕃茄、薯仔、芦笋,半个蒜头🧄猪鞍扒果然够大件,最钟意厚身嘅感觉😍慢煮猪鞍食落去口感好细嫩,肉汁锁住在肉中,猪味相当浓郁,配埋苹果酱汁酸酸甜甜😜绝对系最佳配搭🤤星期六梗系嗌番𠮶全日早餐啦😃一上枱就好吸睛,首先份量真系好大份,炒蛋好嫩滑,金黄色炒蛋我劲钟意,仲有芝士焗菇😝烟三文鱼砌到成朵花咁😃牛角包即叫即烘,好脆呀,香草肠好味道😋炸薯粒好得,一啖咬落去,不失仪态,好满意呀真系😋鲜奶抹茶🍵采用咗「小山园」抹茶粉,混合牛奶,抹茶味特别香浓😚饮落去特别顺滑,而且拉花真系好靓,睇得出花咗心机☺️去亲咖啡店一定要食埋甜品,今次嗌左巴斯克芝士蛋糕同Tiramisu 🍮 巴斯克芝士蛋糕的精髓是明明㶶了,蛋糕的味道却没有丝毫焦味,只有浓郁的芝士味,质感Creamy🥰Tiramisu卖相打卡一流,加入了Baileys,每一口都有淡淡

去亲咖啡店一定要食埋甜品,今次嗌左巴斯克芝士蛋糕同Tiramisu 🍮 巴斯克芝士蛋糕的精髓是明明㶶了,蛋糕的味道却没有丝毫焦味,只有浓郁的芝士味,质感Creamy🥰Tiramisu卖相打卡一流,加入了Baileys,每一口都有淡淡酒香🥰

Ground Zero (观塘)
观塘伟业街93号7楼01-02号舖
2021-08-28