2018-10-30
炸鸡($198/12件)选够12只就可以点两款不同的口味。炸鸡皮卜卜脆,肉嫩又多汁满满酱汁裹著鸡腿。鸡胸肉也吃相当的滋味,可以媲美韩国本土的炸鸡,而且跟香港其他炸鸡比较也绝对是高质作品。不过,炸鸡并不是主角。选择这间Pizza Maru,而系因为见到呢度个Menu有多款特色薄饼🍕。烤肉芝加哥薄饼($176)芝加哥薄饼,系厚到成个盘咁厚,又多烤肉肠做配料,配合多种sauce。Pizza劲多cheese🧀,轻松可以做到拉丝效果。芝士属于较为creamy,口感唔会觉得好实,反而易入口!而pizza本身已经系杏仁蜜糖🍯边,反而有不一样嘅体验,甜甜地得黎又配合creamy嘅芝士,好开胃!虽然啲芝士真系多到一个点。呢种Pizza就算Pizza专门店都未必有得食!啤酒炸鸡、薄饼当然配啤酒🍻!比较高脂高糖食物,配搭较苦涩的黑啤会比较容易品尝美味。
炸鸡($198/12件)
烤肉芝加哥薄饼($176)
啤酒