2018-08-17
友人推介呢间餐厅,坐得舒服同食物质素中上入到去环境十分阔落,友人带住bb连车都好方便安排了坐窗口位,落地玻璃见到出边观景,虽然见到好多大厦,但餐厅位于25楼,望到个夜空同海景都几舒服而且座位都舒适,每张枱的距离唔会好近一坐底当然叫杯野饮解渴先柚子沙冰好重西柚味,味道较酸,但适合食左好多肉之后饮消滞另一款蓝橙沙冰(香橙+糖浆),冇乜橙味,糖浆较多所以较甜,饮得多会有d腻一行4人叫左4款食物加4杯饮品,十分饱,连加一大约$1,000烤鸡就叫左果味蒜香拼甜辣烤鸡鸡肉烤得干身,肉质嫩口,每一件鸡唔会太大旧,外皮脆身,酱汁完全挂起鸡上,又唔会好油腻既感觉个人上比较喜欢果味蒜香烤鸡,酱汁较浓(本人比较重口味)味道似酱油鸡但带少甜味,但蒜味就欠奉甜辣烤鸡,甜味中和辣味所以唔太辣,不过会愈食愈辣(系小辣个只)之后再叫个芝士BBQ酱烧猪肋骨猪肋骨烧得十分淋身唔会干,好嫩口Bbq酱好浓郁惹味,甜甜地中带d辣味底下仲有好多芝士,芝士味香浓,会有拉丝的卷埋猪肋骨一齐食,更有层次感再叫左个芝士泡菜炒饭芝士味浓,伴匀后一齐食好惹味又唔会好腻,泡菜唔太辣,系铁板上搅拌更干身入边有好多菜,十分健康最后再叫左个砂锅鱼糕
入到去环境十分阔落,友人带住bb连车都好方便
而且座位都舒适,每张枱的距离唔会好近
一坐底当然叫杯野饮解渴先
柚子沙冰好重西柚味,味道较酸,但适合食左好多肉之后饮消滞
柚子沙冰
蓝橙沙冰
烤鸡就叫左果味蒜香拼甜辣烤鸡
个人上比较喜欢果味蒜香烤鸡,酱汁较浓(本人比较重口味)
味道似酱油鸡但带少甜味,但蒜味就欠奉
果味烤鸡拼甜辣烧鸡
之后再叫个芝士BBQ酱烧猪肋骨
猪肋骨烧得十分淋身唔会干,好嫩口
Bbq酱好浓郁惹味,甜甜地中带d辣味
底下仲有好多芝士,芝士味香浓,会有拉丝的
卷埋猪肋骨一齐食,更有层次感
BBQ酱烧猪肋骨
再叫左个芝士泡菜炒饭
入边有好多菜,十分健康
铁板芝士泡菜炒饭
最后再叫左个砂锅鱼糕汤
汤十分清甜又有鱼味,有d似日本味噌汤
个汤少少辣,十分醒胃
而且好足料,有3-4款鱼糕,十分弹牙,吸哂鱼汤既味
砂锅鱼糕汤
总括黎讲: 一间环境舒服同食物质素中上的韩国餐厅
价钱上系贵左少少,但CP值高
好适合三五知已过个Happy Friday Night