2022-06-20 1553 浏览
周年纪念男朋友👫 Book咗呢间位于中环楼上嘅「Amici」同我食法国菜!餐厅细细间都坐得几舒服😌服务质素亦唔错呀🙌餐牌上面选择都几多🤗男朋友知我钟意食海鲜就叫咗个龙虾🦞二人餐🤤自家制香草面包🥯暖暖地好软熟🥰🔺前菜 🔺🦐蓝水晶虾薄片制成虾胶🦐上面分别铺左三文鱼子 、黑鱼子及白酒Jelly提鲜😍🦢鳗鱼鹅肝冻批厨师以新鲜鹅肝打烂再焞制鹅肝🦢仲细心把一层鳗鱼一层焞鹅肝砌成冻批😎浓烈味道嘅鹅肝食落口感香滑与鳗鱼好夹😊🔺龙虾浓汤🦞超浓郁深橙红色用料足够既龙虾汤🦞一饮落去味蕾已好冲击🥰中间龙虾肉丸好弹牙😍细味品尝下龙虾味依然停留喺口腔中❤️大爱呀🤗🔺主菜🔺龙虾🦞并比目鱼🐠 + 龙虾🦞并美国顶级西冷🐂🦞龙虾烤过后更加香口😋龙虾膏好香😋啖啖肉肉质鲜甜扎实弹脆仲好Juice添🤪🐠比目鱼相对肉质嫩滑😌外皮仲煎到超级脆口🐂美国顶级西冷5成熟肉质结实呈嫩红色🙌肉质丰富牛味浓郁🤗🌽伴菜除咗芦笋甜粟米🌽外厨师更特别将意大利饭煮好雪冻再两边煎香制成好似薯饼既外型😂两边煎到脆饭香😍食落系米通味道👍非常特别😋🔺甜品🔺焗苹果🍎杏仁芝士挞🥧配云呢拿雪糕🍨热辣辣既酥皮底松化带牛油香😋中间有酸甜苹果肉和杏仁片😋加上冰冻云呢拿雪糕

自家制香草面包🥯暖暖地好软熟🥰

🐠比目鱼相对肉质嫩滑😌外皮仲煎到超级脆口

🐂美国顶级西冷5成熟肉质结实呈嫩红色🙌肉质丰富牛味浓郁🤗

🔺甜品🔺
焗苹果🍎杏仁芝士挞🥧配云呢拿雪糕🍨
热辣辣既酥皮底松化带牛油香😋中间有酸甜苹果肉和杏仁片😋加上冰冻云呢拿雪糕食冷热交溶甜而不腻👍

🔺餐饮🔺
即磨咖啡☕️及柠檬水🍋为是晚餐饭画上完美句号❤️