2020-10-18
呢间位于长沙湾嘅餐厅,最近人气高企,我见朋友食完赞不绝口,当然要去试吓啦!餐厅位置系学校旁边,晚上反而十分幽静,感觉自成一角。 去到排哂长龙,都要耐心等待去试美食。 招牌花甲粉 ($48)必试之选!锡纸包著汤,花甲、金菇及粉丝,能够令温度保持更长时间。 一打开,热腾腾又香喷喷既蒸气,满满的汤底,大大只胀卜卜的花甲,仲有透彻的粉丝,见到流晒口水🤤。 花甲肥美爽口,粉丝弹牙,吸收咗鲜甜的汤汁,加啲辣会更惹味😋 。 如果想饮下汤得要早啲打开锡纸饮,或者要焗耐少少等粉丝吸收汤底🤗花甲粉仲可以加配菜、丸、肠等。另外串烧种类都有四十种,很有风味而且价钱实惠。推介: 烧茄子($28),蒜香味浓,上鲜甜软滑茄子肉,茄子仲超大只;牛舌($26);金菇肥牛($22);鸡皮($10)
招牌花甲粉 ($48)
花甲粉仲可以加配菜、丸、肠等。
另外串烧种类都有四十种,很有风味而且价钱实惠。