入正题,呢次系小编第二次去拜访,第一次食个阵觉得呢间铺头个名好地道,位置又真系几山旮旯。🤣山旮旯位处铜锣湾,近跑马地,好多人经过都未必会注意得到,正因位置不起眼,餐厅由原本称为「啡酒」,改为「山旮旯」。我地叫左两个𝓈𝑒𝓉 𝓁𝓊𝓃𝒸𝒽,𝓢𝓸𝓾𝓹 𝓸𝓯 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂 ———————————・🍅 𝒯𝑜𝓂𝒶𝓉𝑜 𝓈𝑜𝓊𝓅 & 薯饼第一次去饮既汤我仲记得,佢地既餐汤可以话令我好惊喜,前菜留住客人条利,😋通常主菜都唔会失色得去边。🤤呢个蕃茄汤好浓郁,蕃茄咁岩又系我至爱,😂面头加左dd芫荽,薯饼𝓈𝓂𝒾𝓁𝑒. 𝓜𝓪𝓲𝓷 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮 ————————・🥩🥗🍅𝒜𝓂𝑒𝓇𝒾𝒸𝒶𝓃 𝒜𝓃𝑔𝓊𝓈 𝐵𝑒𝑒𝒻 𝒮𝒾𝓇𝓁𝑜𝒾𝓃 𝓌/ 𝑅𝑒𝒹 𝒲𝒾𝓃𝑒 𝒮𝒶𝓊𝒸𝑒 美国安格斯西冷扒 配 红酒汁 $158西冷扒我地叫左五成熟,肉质丰富有口感好香牛味,切开唔会有血水渗透出黎,又做到外脆内嫩既效果。👍🏻・🍖🥗🍅𝟪𝑜𝓏 𝒫𝑜𝓇𝓀-𝐿𝑜𝒾𝓃 𝓌/ 𝒢𝓇𝒶v𝓎 𝒮𝒶𝓊𝒸𝑒 8oz 带骨猪扒 配 烧汁 $138好大旧既带骨猪扒呀🤤,腌得好有入味,肉质爽口,又唔会太油腻。😗𝓢𝓷𝓪𝓬𝓴𝓼———————・+$𝟣𝟧 🍺 𝒮𝓂𝒶𝓁𝓁 𝐵

入正题,呢次系小编第二次去拜访,
第一次食个阵觉得呢间铺头个名好地道,
位置又真系几山旮旯。🤣
山旮旯位处铜锣湾,
近跑马地,
好多人经过都未必会注意得到,
正因位置不起眼,
餐厅由原本称为「啡酒」,
改为「山旮旯」。

我地叫左两个𝓈𝑒𝓉 𝓁𝓊𝓃𝒸𝒽,
𝓢𝓸𝓾𝓹 𝓸𝓯 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂
———————————
・🍅 𝒯𝑜𝓂𝒶𝓉𝑜 𝓈𝑜𝓊𝓅 & 薯饼
第一次去饮既汤我仲记得,
佢地既餐汤可以话令我好惊喜,
前菜留住客人条利,😋
通常主菜都唔会失色得去边。🤤
呢个蕃茄汤好浓郁,
蕃茄咁岩又系我至爱,😂
面头加左dd芫荽,
薯饼𝓈𝓂𝒾𝓁𝑒.

𝓜𝓪𝓲𝓷 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮
————————

西冷扒我地叫左五成熟,
肉质丰富有口感好香牛味,
切开唔会有血水渗透出黎,
又做到外脆内嫩既效果。👍🏻

8oz 带骨猪扒 配 烧汁 $138

好大旧既带骨猪扒呀🤤,
腌得好有入味,
肉质爽口,
又唔会太油腻。😗

𝓢𝓷𝓪𝓬𝓴𝓼
———————
・+$𝟣𝟧 🍺 𝒮𝓂𝒶𝓁𝓁 𝐵𝑒𝑒𝓇 𝐹𝓇𝒾𝑒𝓈 𝓌/ 𝒯𝓇𝓊𝒻𝒻𝓁𝑒 𝑀𝒶𝓎𝑜
加配 炸啤酒薯条 配 黑松露(细)

咁既价钱炸薯条配黑松露酱实在太抵啦,
佢唔系M记既薯条,即叫即炸,
送黎台面既时候仲系热辣辣👏🏼♨️

𝓢𝓸𝓯𝓽 𝓭𝓻𝓲𝓷𝓴𝓼
・☕️𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 𝐿𝒶𝓉𝓉𝑒
正常latte发挥,
有咖啡香味,
咖啡豆可以再香d,
拉花用心。💛

・🍹𝐼𝒸𝑒𝒹 𝒯𝑒𝒶 𝓌 𝐿𝓎𝒸𝒽𝑒𝑒
冰茶好清新,🌿
同lychee好 match,
重茶味,
饮落好清凉舒服。

👅味道: 7.9
🤑性价比:7.9
🗺环境:8.0
👩🏻‍🍳服务:8.0 (店员有礼)
🤑人均:150-170

10% 𝓼𝓮𝓻v𝓲𝓬𝓮 𝓬𝓱𝓪𝓻𝓰𝓮