2022-02-07 101 浏览
前日经过名都见到新开左间马来西亚菜🇲🇾今日瞓醒同屋企人就出去食下午茶😊📋餐牌下午茶选择都几多🤩有好多特色嘅马来西亚菜,当中包括有我钟意食嘅喇沙🥥椰浆饭、肉骨茶、海南鸡🐣及马来西亚特色小食等等我地分别点左马六甲无骨海南鸡油饭拼巴生肉骨茶及新加坡喇沙 🐥海南鸡油饭粒粒分明而且带有浓浓的鸡油香🤤酱汁分别有油姜、辣酱及甜豉油配上无骨海南鸡食起黎嫩滑有嚼劲🤗🍜迷李新加坡喇沙充满椰奶香☺️细细碗配料有豆卜🤩流心蛋煮到流心连埋喇沙汤食非常好味😋🦴巴生肉骨茶这个肉骨茶药材味不太浓🤩但饮起来很清甜😍汤头一啲都唔油腻🙌 吸满肉骨茶的豆卜好入味🤤肉骨煲到林晒容易咀嚼🥰我喜欢点甜豉油一齐食好美味🎊🥪咖央多士 多士一客四件烘得几香脆🥰中间夹埋鲜牛油同咖央☺️咖央口感细滑甜而不腻🤤非常邪恶趁热食真系好美味😉☕热拉茶️拉茶以红茶混合左练奶透过互拉入空气🤗饮落比普通既奶茶来得顺滑可口😋

我地分别点左马六甲无骨海南鸡油饭拼巴生肉骨茶及新加坡喇沙

🦴巴生肉骨茶