2021-10-31
最近试咗一间必需推介俾大家嘅高质日式放题🥇!皆因通常放题都系坐得迫,食物presentation 又唔会好靓咁。但呢间新开嘅《极上千岛樱海景放题 》唔只对住海景🌅,佢哋嘅窗口位置好似日式餐厅咁,用帘隔住,私人度高又阔落!当然食物高质最重要,首先紧系黎一盘咩都有剌身拼盘,刺身选择非常多亦好新鲜,有超过十款,赤贝、帆立贝、赤虾、甜虾油甘鱼十分推介,肉质爽口鲜甜!另外叫做佢哋嘅sushi 🍣 , 唔系讲笑,presentation 靓到以为系居酒屋嘅sushi set ! 又有火焰、各式各样特别嘅寿司款!熟食方面,天妇罗超级好食,炸得啱啱好,超薄又脆🍤🍤🍤 馅料大大嚿,南瓜紫薯好甜,大虾肉新鲜又够弹口!真心好食过出面好多日式餐厅!串烧都唔错,有牛舌鸡软骨仲有烧羊架,仲有唔同锅物,上枱嘅时候真系热辣辣!真系每样食少少都要抱住个肚走😂Last but not least 😂 本人觉得超正系有冻、热sake & 好好味梅酒 free flow,当然仲有好多唔同其他饮品啦 ! 最后仲要有Häagen-Dazs雪糕作完美。