2022-12-22
💖 MR. MAKI (保和大厦) (湾仔)✨湾仔交加里51号保和大厦地下L号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️圣诞节最紧要嘅就系约埋成班朋友一齐开圣诞派对😆我记得有一年圣诞大抽奖系抽$80冇用嘅嘢🤣我记得𠮶一年仲同 讲我本身谂住买$80黄豆拎出嚟抽奖🤣佢话会为咗我买咗部豆浆机😂佢拎出嚟嘅𠮶一份竟然系佢嘅自拍+1个价值$80嘅袋😵💫真系冇用到冇得再冇用😂圣诞party平时都真系好难谂食啲咩,今次经过朋友介绍就叫咗呢一间餐厅嘅到会🙌🏻-彩色卷四人盒🌈 $728(自取价)卷物🍙:成个盒嘅造型好靓呀,打开嘅时候个个都哗哗声,睇得出一啲都唔Hea !每一旧都卷得好靓好有心思😍火鸡卷🦃 ×5(豆皮纸、火鸡片、吞拿鱼渎、绿毛)卖相好似圣诞树咁😍上边有一个黄色嘅星星⭐️原来系酸萝卜😝,用左火鸡片特别有圣诞嘅气氛🎄,一d都唔鞋口👍🏻进击的鳗鱼🐋 x8(芝士、炸蟹柳、牛油果、鳗鱼)鳗鱼上面会有太多酱汁,但系唔影响口感,因为一啲都唔干身加咗芝士更加邪恶😚增加咸香味。牛油果先生🥑 ×8(芝士、牛油果、芦笋、墨西哥辣椒)一样都系唔系好辣,大家可以放心😋牛油果配芦笋都几清新,虽然冇加到刺身但系都几好味🤤
💖 MR. MAKI (保和大厦) (湾仔)
✨湾仔交加里51号保和大厦地下L号舖
-彩色卷四人盒🌈 $728(自取价)
火鸡卷🦃 ×5
(豆皮纸、火鸡片、吞拿鱼渎、绿毛)
进击的鳗鱼🐋 x8
(芝士、炸蟹柳、牛油果、鳗鱼)
牛油果先生🥑 ×8
(芝士、牛油果、芦笋、墨西哥辣椒)
焦糖三文鱼转角遇上虾🍯 x8
(三文鱼、蟹柳、牛油果、炸虾)
我几钟意食呢个焦糖三文鱼炸虾卷,因为除咗有啲焦糖味之外,最特别系佢哋加咗啲柠檬,食落去酸酸甜甜几开胃🍋,炸虾好脆👍🏻增加口感。
鹿儿岛牛柳粒芒果卷🥭 x8
(芝士、芒果、牛柳粒)
甜甜嘅芒果配埋牛柳粒🤤但系一试难忘😆平时都系食芒果软壳蟹,估唔到今次配牛柳粒都几好
辣味油甘鱼黑椒三文鱼🌶️ x8
(黑椒三文鱼、油甘鱼、炸金菇、青瓜),几欣赏佢呢个炸金菇😍好好食,啲人话系辣味油甘鱼,但系唔会过辣,油甘鱼同三文鱼即是经过条尾都食得出有一种鲜味。
小食🍱:
招牌狂风沙律🥗:有生菜同埋蟹柳,食食吓仲发现有啲中华沙律同埋炸脆脆,份量十足😋
芝麻鸡翼x4:拎到返屋企仲系外脆内软,好香芝麻味😋
雪米糍:有甜品包埋,加分🙌🏻
饮品x4🧃:有得拣我最钟意嘅荔枝乌龙😍