2023-01-21
牛角期下的好呷台湾火锅2小时台式地道火锅🍲放题,手摇饮品、夜市小食、甜品通通可以任饮任食🤤牛角会员可以有discount,我哋仲免费升级鴑鸯锅🤟🏻🌊喜欢就记得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖游铜锣湾🐠—————————————————🔹厝内人•吃台北 $368 新鲜海鲜、牛肉、台湾直送配料一共有43款,全部料都好靓,基本上唔点酱汁都好食,牛肉牛味浓又唔会好肥 ,而海鲜又好鲜甜😆▪️火锅汤底-养生当归杞子锅+黄金泡椒锅前者满满药材香味,味道甘甜又润,饮完暖笠笠🥰后者微辣带酸,充满泡椒香,感觉清爽、唔会太浓盖过食材本身鲜味,加鱼渌就有酸菜鱼食🐟▪️轻奢华盛盘三层架配料好Fancy💖重点Hightlight🧚♂️全部都好食美国 SRF 和牛牛肋粒、手切生下肩胛翼板🐮鲍鱼、蚝、虾、带子、沙锤鱼🐟水莲、羽衣甘蓝、鸿喜菇🥬💫推荐配料/小食: 嫩牛肉黑鱼片一口蛋饺沙茶墨鱼滑羊肩肉花胶炸地瓜芋泥球台式香肠饮品方面:黑糖珍奶🧋偏甜,而且预先整好,珍珠太腍唔够咬口🙈大推冷泡茶🍵可以解滞,桂花/白桃乌龙都正!其他台式/汽水饮料🥤好多款式😛啤酒要另外加$30任饮🌈每人有一杯movenpick,有朱古力🍫同士
牛角会员可以有discount,我哋仲免费升级鴑鸯锅🤟🏻
🌊喜欢就记得CLS 再加Bookmark🔖🙂
#小胖游铜锣湾🐠
—————————————————
🔹厝内人•吃台北 $368
▪️火锅汤底-养生当归杞子锅+黄金泡椒锅
前者满满药材香味,味道甘甜又润,饮完暖笠笠🥰
▪️轻奢华盛盘
美国 SRF 和牛牛肋粒、手切生下肩胛翼板🐮
鲍鱼、蚝、虾、带子、沙锤鱼🐟
水莲、羽衣甘蓝、鸿喜菇🥬
💫推荐配料/小食:
花胶
炸地瓜芋泥球
台式香肠
饮品方面:
黑糖珍奶🧋偏甜,而且预先整好,珍珠太腍唔够咬口🙈
大推冷泡茶🍵可以解滞,桂花/白桃乌龙都正!
其他台式/汽水饮料🥤好多款式😛
啤酒要另外加$30任饮
🌈每人有一杯movenpick,有朱古力🍫同士多啤梨🍨
仲有爆谷🍿、芋圆仙草糖水(芋圆烟韧,但比较普通)
—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌗
🤑性价比:🌕🌕🌕🌕🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌕
🤤回头率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
真系饱到一个点,食材高质,连热食都吸引到不得了
餐厅环境阔落又光猛,坐得好舒服😌
但食2小时真系有少少急同chur🤣实在太多嘢要食!