2023-06-15 131 浏览
胜利道最近多咗好多餐厅,见到呢间日式木系风格既餐厅,装修颜色柔和舒服,座位都几阔落,比较Cozy既environment。呢间餐厅有好多健康减肥之选,特别在佢嘅沙律超级丰富,好用心将蔬菜同水果配搭埋一齐。🍓 Love Strawberry $118红黄绿配搭,色彩缤纷🌈,卖相相当吸引,包括士多啤梨、无花果、蓝莓🫐,蕃茄仔,红菜头,红桑子,沙律菜,颜色劲缤纷,睇到食欲大增。配搭酸酸甜甜嘅红菜头汁,非常开胃,蔬果新鲜健康,而且份量都算大,三个人share做头盘,比较合适。🥩肉方面,我哋拣咗羊架,一碟3件 每件都厚身,size都唔细,羊架肉质嫩滑,就羊臊味唔会好劲,两面都有少少焦香,熟成程度掌握得几好。朋友仲专登叫咗粗薯条,新鲜滚热辣,除咗茄汁,仲有黑松露酱,yummy!!!🍹Mixed Berries Yogurt Smoothie见到隔篱枱叫咗,淡淡的粉红色呼唤紧我,所以都点咗一杯。蓝莓mix士多啤梨🍓🫐,入口重乳酪味道,超钟意,而且口感顺滑,莓味浓郁,而且唔甜,冻冻地几fresh,正。而朋友就叫咗杯抹茶拿铁,个拉花都几靓,朋友话个味道唔错。

🍓 Love Strawberry $118