2021-08-17
今日lunchtime朋友带咗我去一间黄埔附近新发现嘅台式吐司店听讲佢最出名嘅系芋泥吐司间舖头好细,应该系做外卖多但因为我呢排食得比较清淡,所以见到佢嘅menu都尽量选择啲冇咁肥嘅食品😂同行嘅朋友share咗一份咸同一份甜嘅吐司, 即系最出名嘅手作芋泥吐司因为我唔太好甜野,费事咁滞,夏天咁热又唔想食咁热既面,就嗌咗个台式便当- 干拌面套餐🤣主菜就拣左卤水鸡扒,因为职员话佢其他大多都系炸物😂套餐送2款台式小食同1杯饮品, 我拣左香芋海鲜饼同士林香肠,同一杯葡萄柚乌龙茶同行既朋友唔系第一次食呢间吐司,佢地继续好评👍🏻芋泥劲足料又香滑有芋香另一个自选吐司就味道正常而我个便当餐。。🙁块鸡扒睇落都唔似卤水, 鸡肉又干又嚡,嚡到我以为自己食紧鸡胸肉而且佢啲炸蒜片好油😥士林香肠味道正常冇乜特别芋泥海鲜饼口感都几特别,而且真系有芋香但都系几油个面嘅面质一般,捞埋个肉燥都系好油唔知系咪因为外卖嘅原因 啲嘢唔系即刻食, 所以成个餐都好油腻🤡最后油到晚餐都食唔落😅大家如果试呢间店都系食番吐司算😅成餐饭最有印象系杯饮品,因为只系加$5,我叫左少甜葡萄柚味道清新好解油腻👍🏻
听讲佢最出名嘅系芋泥吐司
间舖头好细,应该系做外卖多
主菜就拣左卤水鸡扒,因为职员话佢其他大多都系炸物😂
另一个自选吐司就味道正常
而我个便当餐。。🙁
而且佢啲炸蒜片好油😥
士林香肠味道正常冇乜特别
芋泥海鲜饼口感都几特别,而且真系有芋香
但都系几油
个面嘅面质一般,捞埋个肉燥都系好油
大家如果试呢间店都系食番吐司算😅
成餐饭最有印象系杯饮品,因为只系加$5,我叫左少甜