2020-01-10 751 浏览
难得平安夜有得早放🥰一放工就见到男友系楼下等我🥰行左阵街,终于买到对啱心水嘅波鞋👟揾左好耐了⋯行到五点几,我又饿饿地🤔就谂住walk-in去食龙虾🦞因为之前太迟book⋯爆哂🤦🏻‍♀️就搏下食唔食到早场🤣结果成功左‼️不过就要六点半交返台#葡式莫奈芝士酱炒龙虾 *配意粉$398/1lb🦞我觉得不过不失啦🤔个调味几好食,辣辣地咁🍝意粉系扁意粉,可以沾到多啲酱,够惹味👍🏻但只龙虾就麻麻地喇⋯男友话佢食𠮶只钳系好水嘅⋯至于龙虾身就我觉得唔算好弹牙⋯不过佢所有部位都处理,用刀叉已经食得到👍🏻呢样加返分#无敌海鲜大餐 *配沙律/汤+两款配菜$318呢个我觉得抵食🤣因为可以食到好多唔多款嘅虾虾虾🦞仲有蟹🦀呢度个龙虾尾反而弹牙过上面所谓嘅活龙虾⋯配埋牛油真系超正🤤蒜蓉虾真系要趁热食🤤热辣辣超香,过多阵𠮶阵油味就会腻到你顶唔顺🤭炸虾都唔错,几脆卜卜,炸粉又唔算厚👍🏻蟹脚就好削⋯但有男友剥俾我食就加满分💯#南瓜汤 & #芝士松饼全餐最好味🤣入面有一丝丝嘅南瓜肉🎃清清甜甜咁🤤连平时讨厌南瓜嘅男友都饮左半碗呀🤤至于个松饼⋯闻落都有芝士味⋯但食落就😐只可以讲口感唔错啰,外脆内软🤣不过我地冇再refill噜🤭估唔到

#葡式莫奈芝士酱炒龙虾 *配意粉$398/1lb🦞

#无敌海鲜大餐 *配沙律/汤+两款配菜$318

#南瓜汤 & #芝士松饼

估唔到虽然睇落唔算好多嘢食,但食完成餐都竟然真系饱🤣可能有情饮水都饱左🤣

#foodie #yummy #lobster #Christmaseve #merryxmas #camerafirst #吃货 #相机食先 #运动就是为了吃更多
2019-12-24
庆祝纪念