2022-06-24
💖 渔钏 (将军澳)✨将军澳唐德街9号将军澳中心地下G89号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️上一个post已经比大家睇咗解鱼嘅相片同埋影片💁🏻♀️大家系咪都觉得好壮观好宏伟呢🤭我就系比佢哋吸引咗坐低入去食🤣估唔到新鲜出品嘅鱼真系争咁远😆-蓝鳍极鲜套餐 $398/位先付蓝鳍鲔鱼蓉酒盗芝士🧀(2件)呢个脆饼配埋芝士同拖罗蓉,十级正开胃小吃😋沙律炙烧蓝鳍鲔鱼沙律🥗初头以为上面𠮶旧系巴马火腿或者炙烧三文鱼,点不知原来系炙烧蓝鳍吞拿鱼,可能因为经过炙烧,将油份逼出😍满咀油香❣️刺身三点1️⃣蓝鳍赤身2️⃣蓝鳍中拖罗3️⃣蓝鳍大拖罗🙆🏻♀️估唔到赤身比平时食开嘅更有鲜味,肉质较结实,完全冇筯位👍🏻大中拖就唔洗讲啦😻正呀!寿司三点1️⃣蓝鳍赤身2️⃣蓝鳍中拖罗3️⃣蓝鳍拖罗碎寿司食事炭火烧鸡汤乌冬🍜🙆🏻♀️唔知点解有一股爆谷香🤣,炭烧鸡肉重炭烧味😋汤底浓郁但唔咸唔油腻,做得真系好好😍甘味柚子雪芭🍨作结的甜品果然有心思,有柚子肉在内,冰冷得黎有酸甜味😚想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
💖 渔钏 (将军澳)
✨将军澳唐德街9号将军澳中心地下G89号舖
-蓝鳍极鲜套餐 $398/位
先付
蓝鳍鲔鱼蓉酒盗芝士🧀(2件)
呢个脆饼配埋芝士同拖罗蓉,十级正开胃小吃😋
沙律
食事
炭火烧鸡汤乌冬🍜
甘味
柚子雪芭🍨
作结的甜品果然有心思,有柚子肉在内,冰冷得黎有酸甜味😚
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩