2023-02-23
💖 蚝湾 (水星街) (天后)✨天后水星街28号耀星华庭地下1号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我有个朋友好钟意食生蚝,所以佢话生日一定要喺呢度庆祝😂冇办法啦,唯有豪一次!因为系我心目中食蚝应该会好贵😵💫点知呢度又ok㖞-生蚝拼盘🦪我哋落单冇几耐职员就将呢个银色假放喺我哋面前初头都唔知系装啲咩🤣谁不知原来系放呢个生蚝拼盘。下面系可以摆蚝壳嘅。至于生蚝我哋都拣咗几款,价钱唔贵㗎!可以话系平民价食好西!餐厅职员建议我哋跟次序由比较淡味食到比较咸嘅👍🏻果然呢个推介真系冇错!❤️Tia Maraa Pearl $36Cocollos No.2 $43Josephine $44Speciales de claire $42Gillardeau No.2 $48我觉得佢哋唔算好肥大肉厚,但系真系非常鲜美。-北海道活赤贝🐚 $78好新鲜好大只嘅赤贝,如果我男朋友见到佢一定成粒自己食晒🤣好彩今日系同芯妈黎🤭如果唔系我食都冇得食😩好爽口啊个赤贝‼️-加拿大海胆🪨 $288呢个海胆好Creamy,一啲都唔苦,仲有淡淡甜味,佢哋嘅紫菜唔系普通嘅主菜系用返有盐嘅薄紫菜,更加能够提升鲜味。-龙虾忌廉意粉
💖 蚝湾 (水星街) (天后)
✨天后水星街28号耀星华庭地下1号舖
-生蚝拼盘🦪
Tia Maraa Pearl $36
Cocollos No.2 $43
Josephine $44
Speciales de claire $42
Gillardeau No.2 $48
我觉得佢哋唔算好肥大肉厚,但系真系非常鲜美。
-北海道活赤贝🐚 $78
-加拿大海胆🪨 $288
-龙虾忌廉意粉🦞 $198
呢个意粉又唔算太贵!我一条扁意粉都可以挂汁!忌廉味重,好滑身😎,整得几好,又唔会话食到最后觉得好肥腻,感觉都OK !龙虾肉嘅份量都几多,仲有少少龙虾膏添😍
-清洒蒜蓉煮活蚬汤🍶 $238
啲蚬好大粒!😱份量都几多,我谂差唔多20几粒😝好抌本。呢一个汤嘅清酒味唔算好重,反而牛油同埋香草味重啲,一啲都唔咸👍🏻👍🏻
想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩