2022-06-12
《赤柱海景黄屋🌻》———————————————-#BeesyBay 🐝-呢间喺赤柱大街嘅黄色Signature 打卡墙,作为地标,相信大家去赤柱都会见过😉 佢仲要系大叔的爱嘅取景点😍-原来呢个建筑物已经有成80年既历史,经转手后仍然好好保留住原有装修,所以可以喺三级历史文物里面享用晚餐都几特别😝 佢楼高三层,亦有outdoor位置,坐系窗边可以饱览赤柱无敌海景,浪漫写意💕可惜我哋去个晚就落大雨,冇办法出去坐,但等细雨啲嘅时候店员都有开返露台门,带啲自然风入嚟都几舒服🌧-我哋各自叫咗个Set Dinner,前菜选择咗炸芝士波配金巴利汁同爱尔兰生蚝🌟芝士波外脆内软,同个酱汁配搭得好好~而生蚝都有成三只,十分鲜甜肥美,过足口瘾🦪-🍝 香蒜微辣白酒蚬肉扁意粉带有香浓嘅蒜香味,食落仲有啲柠檬、香草味道,扁意粉亦做到挂汁嘅效果👍🏻🥩 纽西兰顶级肉眼扒配薯条及田园沙律我哋order咗medium,切起上嚟肉汁满满,十分juicy,点埋佢个烧汁一齐食,令块扒嘅味道层次更丰富😝-🇮🇳 印度芒果布甸呢款甜品同我地一般食既布甸好唔同,上面布满芒果酱,甜而不腻,中间有层包住奇亚籽嘅椰奶冻,好有咬口😉-⭐价钱
———————————————-
#BeesyBay 🐝
🍝 香蒜微辣白酒蚬肉扁意粉
🥩 纽西兰顶级肉眼扒配薯条及田园沙律
🇮🇳 印度芒果布甸
⭐价钱参考:
香蒜微辣白酒蚬肉扁意粉Set Dinner:$258
纽西兰顶级肉眼扒配薯条及田园沙律Set Dinner:$318
🍌抵deal 指数:8/10
💰人均消费:$350