2020-12-14 223 浏览
😅好耐都冇试过食一个中伏嘅游记今日去食个早餐,突然间想食麦当劳,因为好耐冇食过,想睇吓最近有啲乜嘢新早餐。入到去就见到今日有推广,写一个新午餐肉嘅早餐。本来我仲喺度纠缠紧食牛肉炒蛋汉堡定系乜嘢,后面个职员已经同我讲话,今日有出一个新午餐肉套餐,叫咗嘅话仲会送你一个洗衣波波呀咁都几抵㖞,最近我都因为疫情关系成日都需要洗衫。作为一个美食博客,我不嬲都好钟意试新野,点知就濑咗嘢😅贪小便宜出事了由于我冇谂住要写食评嘅关系,所以影相就真系好求其首先鸡蛋,比起我以前印象食嘅麦当劳炒蛋,份量少咗一半,已经好失望最大获系𠮶个午餐肉,煎到鬼五马六,我唔知以为系一个长方形橙色嘅垃圾😅我人生从来未见过一个咁丑样嘅午餐肉OK,可能个样有问题啫,我差咗佢一野,一啖摆落个口,我发觉佢个味道只可以用灾难式去形容一个完全冇任何猪肉油脂香味嘅午餐肉,或者应该谈唔上系一旧肉,有奇怪嘅质感,只系一堆野煎左放入口,我当堂有啲惊,系咪麦当劳将一啲过期嘅午餐肉用洗衣波波协助清货。不过我食咗冇几耐就发觉有一啲奇怪嘅素肉味道,唔通呢个又系𠮶啲beyond meat 𠮶啲friend?咁我就同朋友分享左之后发觉原来呢个新午餐肉,系一个
😅好耐都冇试过食一个中伏嘅游记

洗衣波波

😅贪小便宜出事了

由于我冇谂住要写食评嘅关系,所以影相就真系好求其
新午餐肉

新午餐肉

咁我就同朋友分享左之后发觉原来呢个新午餐肉,系一个素肉omnipork😅

其实麦当劳买瘦肉唔系一个问题,但系产品嘅管理方面,可唔可以做好啲呢?你冇必要喺𠮶个餐牌写系「新午餐肉」作为推销,客人根本唔会知道系卖紧一个素肉。我买嘅时候我系有一个准备食香喷喷午餐肉嘅心情去迎接我嘅早餐。如果我知道系素肉,首先我系唔会叫啦,第二如果我叫咗,我会用一个迎接素肉懒晒健康嘅心情去食, 呢个完全唔同嘅expectation

Pancake依然系好味嘅😁👍🏼

总结,唔建议大家食。如果要去试嘅话,建议你哋调整个expectation 试。另外Omnipork 午餐肉我谂我都唔会有生之年再想食第二旧🤢