2018-03-26
最近铜锣湾都开咗好多越菜馆,这家味道又如何呢?喺出边睇餐牌,知道这间餐厅主要食越南汤粉,等紧位嘅时候慢慢选择一坐低侍应便攞咗一碗有各种香草嘅调味盘,有鱼腥草 薄荷叶,紫苏叶,芫荽喇沙叶,鹅蒂,九层塔,芽菜,辣椒,聪,蒜头,青柠😵花多眼乱了素菜汤粉🍜朋友叫左一碗素菜粉分享, 汤底有浓郁嘅蔬菜味,芬兰都绝对唔马虎🤩有冬菇, 鱼腐,生菜,蕃茄,雪菜。面的分量有分四种大小,有普通、加大。味道清淡,但蔬菜非常新鲜!好啱减紧肥嘅女仔食🤫✌🏻小食拼盘🍤我哋叫咗二至三人嘅小食,有炸虾饼,两块炸鸡翼两块同炸春卷炸虾饼,虾肉非常之细滑,有口感,而且好有肉汁,炸粉好薄却很脆! 😲脆皮炸鸡翼有炸蒜蓉配合、好香炸春卷春卷皮层次分明,好香脆好好咬🤩软壳蟹米纸卷越南经典小食,将米浆制成米纸,做得薄、且可以尝到里面馅及各种清新的味道。既有螃蟹的美味,又有蔬菜的淸爽,口味清新。鸡丝沙律上面有大量手撕鸡,覆盖成个沙律上面,超丰富!配上鱼露,可以将鲜味进一步提升。青柠梳打🍋
素菜汤粉🍜
小食拼盘🍤
脆皮炸鸡翼
有炸蒜蓉配合、好香
炸春卷
春卷皮层次分明,好香脆好好咬🤩
软壳蟹米纸卷
鸡丝沙律