《Outdark》为左满足上年全年无得去旅行既心!今次选择呢个过江龙韩国料理餐厅 Outdark ,正所谓食左当去左韩国都好啊~每次去到韩国必食巨量芝士先会满足!!今次都唔例外😌 不得不说餐厅环境好高级好有情调(好有烛光晚餐feel)适合一大班人聚会(疫情后)或者情侣都好适合啊!☄️全餐卡路里指数:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍①芝士炒鸡 $3️⃣2️⃣8️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指数🐾: 8/10🐱:wow!开头犹豫紧拣猪肋骨定炒鸡个阵 突然好想食年糕~所以决定拣炒鸡🐔呢款!黎到个阵职员会主动帮手将溶左既🧀芝士捞埋啲炒鸡一齐炒(见到都流口水)呢个set真系好抵食 相都可以见到炉入面有 主角芝士炒鸡、炉边蛋、紫菜麻油饭、泡菜 菠萝。首先芝士系拉丝个款 而且俾得一啲都唔手软 🧀超多芝士啊啊啊!超级正!鸡肉都几嫩滑 混合埋韩式辣酱 味道岩岩好!再食下隔离啲配料~🍳蛋正常 紫菜麻油饭冻冻地 不过唔会硬,泡菜同菠萝解腻一流 呢set值得一试!💕💕💕(温馨提示:neko同朋友两人食份量太足 食到最后俾芝士撑爆个胃🙈 感觉适合3人食)②海云台泡菜煎饼 $9️⃣8️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指数🐾: 8.2/10🐱:呢个泡菜煎饼同普遍出面既煎饼好唔同
《Outdark》

☄️全餐卡路里指数:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍

①芝士炒鸡 $3️⃣2️⃣8️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指数🐾: 8/10

②海云台泡菜煎饼 $9️⃣8️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指数🐾: 8.2/10
🐱:呢个泡菜煎饼同普遍出面既煎饼好唔同啊!食落感觉全部都系料(大大块泡菜、甜椒、金菇、好似有葱)其他餐厅个啲面粉比例会多过啲料 而呢块就无咩面粉感觉!啖啖都系泡菜既口感🤤虽然好似无咩面粉咁 但夹起完全唔会散开!话明煎饼多数都会好油 但呢个唔会!可能啲料好清爽 所以一啲都唔腻!有一个酱汁俾你点 但好似唔多需要🤔因为煎饼单食都好够味,下次neko要试埋佢个海鲜煎饼先🤤🤤幻想到应该都好多料 !
(温馨提示:标明素食者必点,呢款无任何肉类 但都好好味)

🐈🐾回头率:🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍
[8粒🧡最高]
整体表现: 食完真系觉得自己彷佛走左韩国一转 同韩国既味道几乎一次 甚至更加好食(海量芝士连当地都无咁多🙈)下次一定会再帮衬 好想试埋佢个猪脚set、猪肋骨同海鲜煎饼!呢次两个人真系order唔晒咁多嘢 啊!!!仲有多人可以试埋佢个「苹果芒果米酒」👍🏻👍🏻👍🏻
芝士炒鸡
海云台泡菜煎饼