2024-02-03
近排番工好忙,系时候同啲朋友聚下脚chill下。一直都好想揾啲地道日本风味嘅居酒屋,铜锣湾呢间楼上居酒屋就啱晒我心水,装修用木系风格,摆放左一柜漫画书,加上啤酒加炸串呢个combination,充满日式氛围感,日本旅行嘅回忆即刻返晒嚟👍🏻明太子芝士玉子烧🥚份量好足,一切开已经有芝士拉丝,而且明太子好多,但系又唔会好咸,配上香滑嘅玉子烧,不愧系signature小食!日本鸡蛋猪肉卷🐽鸡蛋流心,好浓蛋味,猪肉卷配搭得宜,炸得好脆,热辣辣,呢个款式喺香港比较少见,觉得好似去咗日本咁。汁煮子持鱿鱼🦑季节限定嘅子持鱿鱼,入边有满满嘅鱿鱼子,味道鲜甜,一定唔可以错过!五花肉、帆立贝炸串🍢🍢炸串新鲜即炸,自家制嘅酱料好香而且甜甜地,仲有烧汁可以淋上去,配上炸串都唔油腻,推介!和牛卡尔帕乔🐮半生熟嘅薄切和牛口感软嫩,牛味浓郁,底下布满酸酸甜甜嘅洋葱丝,唔单止可以解腻,仲非常开胃😗盐烧白鳗🐟鳗鱼用咗简单嘅盐味嚟烧,既有海鲜嘅鲜味,又唔会太重口味,附上酱汁可以自由加上,值得一试。刺身盛合🍣有多款刺身,非常厚切,食得出非常新鲜🐠柚子泡沫啤酒🍺 呢个造型够晒特别,上边系啤酒沙冰,要饮晒沙冰先可以饮到啤酒,好得
明太子芝士玉子烧🥚
日本鸡蛋猪肉卷🐽
汁煮子持鱿鱼🦑
五花肉、帆立贝炸串🍢🍢
和牛卡尔帕乔🐮
盐烧白鳗🐟
刺身盛合🍣
有多款刺身,非常厚切,食得出非常新鲜🐠
柚子泡沫啤酒🍺
呢个造型够晒特别,上边系啤酒沙冰,要饮晒沙冰先可以饮到啤酒,好得意好特别。
整体嚟讲食物都好地道,日式炸串喺香港比较少见,而且味道同我喺日本食嘅非常接近,其他菜式亦非常高质,其中明太子芝士玉子令人印象深刻,几乎每台都嗌。地点方面,铜锣湾B出口一出行2分钟就到,啱晒放工同朋友一齐吹吓水食吓嘢,再去铜锣湾行吓希慎Time Square都非常就脚!