2021-03-09 1319 浏览
朋友搬咗嚟新蒲岗,佢话发现咗有一间新开嘅日本嘢,之前食过一次好好食,一定要带我嚟食喔😙入到去以为自己去咗日本,装修真系好有诚意,门口位置有个大鱼缸,七彩缤纷好夺目😃前菜嗌左三样,梅子蕃茄,自家制辣油冻豆腐同埋火炙魔鬼鱼皮❤️三样小食都好有惊喜,自家制辣油冻豆腐最得我欢心,因为个自家制辣又真系好惹味呀💕 火炙魔鬼鱼皮烧得岩岩好,点埋啲沙律酱真系好夹😋嗌咗四样唔同嘅串烧,牛舌串烧,牛肋肉串烧,鸡肾串烧,同埋三文鱼串烧🤩🤩呢度嘅串烧真系好出色,无论系调味,烧嘅时间都掌握得好好,最钟意就系牛舌,烧得来唔会过硬,保持Juice💕而三文鱼皮好脆呀👍👍油甘鱼鲛的鱼肉较多,入口啖啖肉,更满足呢😍唔知算唔算系特大油甘鱼鲛呢?鱼香扑鼻呀😍鱼鲛位置既肌肉有弹性,油脂及胶质重😙所以盐烧系最好食架,嫩滑既鱼肉,加上烧得甘香的鱼皮和鱼骨😉角切鱼生饭,卖相吸睛,款式多样❤️集合左唔同款既鱼生,包三文鱼腩、剑鱼腩等等,再加上玉子同青瓜,全部切到一大大粒咁,口感好丰富🤩一口角切鱼生饭,每一口都是满满不同种类的刺身,令人幸福的油脂香味😋

2021-03-09