9 0 后 的 味 蕾……………………………………………………位于铜锣湾渣甸坊一栋旧商场地下,餐厅位置相对系隐蔽少少,但系餐厅食物质素几高,附近打工仔如果外卖自取,套餐都系$70左右。.🪄厚切黑毛猪鞍配香煎菠萝 $198黑毛猪非常厚身,但都可以煎到肉质软嫩,咬仲有少少爽口,好钟意呢种质感既猪扒,将肉类配搭水果系一个好聪明嘅选择,中和咗肉嘅油腻,加埋菠萝酸酸甜甜好开胃,好好食🤟🏻.🪄白酒牛油汁大蚬意大利粉首先要赞嘅系啲蚬肉真系大粒有肉,食到真系有鲜甜味,牛油嘅味道唔会太抢,令到觉得好饱济嘅感觉,兼且份量都几多。.前菜可以拣沙律同埋汤,沙律系配搭黑醋,红菜头汤令我印象好深刻,除咗外观好靓,佢成个汤系滑得来有颗粒嘅小口感,好健康👍🏻。.套餐仲包埋饮品,拣咗养生饮品,薏米水,唔好太甜,兼且低层有一粒粒大薏米,好正!另外拣咗杯益力多乳酸,我就嫌佢唔够冻益力多味道!.📝总结我觉得呢间餐厅真系值得bookmark 去食,因为佢食物质素一定比起而家开到成行成市嘅Cafe/Coffee Shop高好多,所以我觉得佢个位置有啲浪费咗佢嘅潜力。
9 0 后 的 味 蕾

……………………………………………………
🪄厚切黑毛猪鞍配香煎菠萝 $198

🪄白酒牛油汁大蚬意大利粉