2024-07-05
姊妹请食生日饭,第一次到访依间高人气嘅寿司店食omakase,只能话真系名不虚传,食完幸福感满泻🥹以下介绍印象最深刻嘅几贯,下次有机会要试埋名物太卷🥢
🍊🐡 河豚刺身配柚子安康鱼肝酱 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
🐙 汁煮柚子皮八爪鱼黄芥辣 (𝟡/𝟙𝟘)八爪鱼嘅肉好软淋淋,个汁少少咸少少酸咁,配埋黄芥辣开胃👍🏻
🦑 萤光鱿鱼茶碗蒸 (𝟠/𝟙𝟘)
萤光鱿鱼系我日本料理嘅其中一样最爱,热食又有另一番风味!🍣 小肌 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
口感弹牙,好好食😗
🐚 北寄贝 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
本身唔系贝类嘅fan,但依只北寄贝软得来有咬口,应该系我有印象食过贝类以来最好食嘅一次🥰🐟🥯 安康鱼肝泡芺 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
对泡芺嘅概念停留左系甜品度,以前真系想像唔到泡芺可以咸食🙈安康鱼肝酱好好食,超级推介!
🍊🐡 河豚刺身配柚子安康鱼肝酱 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
系香港唔系好经常可以食到河豚,就算有得食都未必敢食,今次有机会一试好惊喜,肉质比想像中扎实🧐安康鱼肝酱味道好浓郁,幸福感满满,如果可以买返去捞饭就正😝 🐙 汁煮柚子皮八爪鱼黄芥辣 (𝟡/𝟙𝟘)
八爪鱼嘅肉好软淋淋,个汁少少咸少少酸咁,配埋黄芥辣开胃👍🏻 🦑 萤光鱿鱼茶碗蒸 (𝟠/𝟙𝟘)
萤光鱿鱼系我日本料理嘅其中一样最爱,热食又有另一番风味! 🍣 小肌 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
口感弹牙,好好食😗 🐚 北寄贝 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
本身唔系贝类嘅fan,但依只北寄贝软得来有咬口,应该系我有印象食过贝类以来最好食嘅一次🥰 🐟🥯 安康鱼肝泡芺 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)