2021-10-20
9 0 后 的 味 蕾.老板终于叫我去中环做嘢啦!一朝早开工前一定要先满足自己,专登上网揾咗呢间出名食物造型好精致嘅悠闲咖啡店!.🔸以「花」为食物造型主题,心思尽显诚意🥰🔸手工艺超强,食物IGable🤩🔸环境宁静清幽,适合慢活一族.🪄Everything Toast 呢间店有好多款Bruch选择,嚟到就千祈唔好错过有牛油果🥑既Brunch,造型令人赏心悦目,好佩服员工可以将牛油果切得咁均匀,偏偏厚薄均一,仲要切成一朵咁靓嘅花😻.牛油果上撒上芝麻粒、幼盐粒,令口感极丰富,芝麻香同少少咸味,带出牛油果另一番风味,加上牛油果好软 熟成度岩岩好,非常滋味!.使用天然酵母制造嘅酸种面包面层涂上Cream Cheese,营养丰富又健康!.三文鱼放至室温、相当细心、面头仲要放上一啲可以食用嘅花瓣,Rosemary,好睇又好食😋,碟侧边仲放左红菜头鹰嘴豆泥,从来未食过,估唔到咁正,搽咗好多落块包度.🪄Rose Cold Brew一入口少少酒香味,再嚟有少少茶+花香味,相当清新,简洁,入口味道唔会太复杂!.一问之下先知原来店员将干玫瑰沟落冷萃咖啡,系雪柜浸3日3夜,好有心机!.🪄 Pistachio G
🔸以「花」为食物造型主题,心思尽显诚意🥰
🔸手工艺超强,食物IGable🤩
🔸环境宁静清幽,适合慢活一族
🪄Everything Toast
🪄Rose Cold Brew
🪄 Pistachio Gelato🍨
餐厅有一个好大嘅雪糕冻柜,对面有超过10种味道嘅Gelato,你可以拣单拼、双拼、三拼,甚至系鸡蛋仔夹雪糕🙊!
餐厅真系贯彻始终,所有食物嘅造型都会同「花」有关,连个雪糕都整到成朵玫瑰花咁靓🌹,雪糕好滑,开心果味够浓,虽然都略有少少甜,但系真系视觉享受之余,味蕾都好享受😎