琴日行街行到口干舌燥,心思思想饮返杯嘢润下喉❤️‍🔥啱好行经香港首家茶百道,见到门口排紧队,好奇心驱使之下,我都决定加入战团,试下呢间新开嘅人气奶茶店嘅出品啦~🧐🤤招牌杨枝甘露🧊等咗唔算耐,就攞到手啦!成杯嘢望落去色相一流😍金灿灿嘅芒果肉🥭铺喺顶层,下面嘅西米露粒粒分明,仲有啲椰奶同埋西柚果肉穿插其中,真系睇见都已经觉得好正一啖落去,首先感受到嘅系芒果嘅香甜浓郁,熟透嘅芒果打成嘅果浆,甜味自然而唔会腻口。跟住西米露嘅弹牙口感袭嚟、QQ 哋,每一粒都好似喺嘴入边跳舞咁💃西柚果肉嘅微微酸涩,恰如其分咁中和咗芒果同椰奶嘅甜,令到成个味道层次更加丰富 🥥椰奶嘅香滑又为成杯嘢增添咗一份醇厚嘅口感,成个组合真系天衣无缝👏除咗杨枝甘露,我仲见到店入面有唔少创新嘅茶饮款式,好似加咗芝士奶盖嘅水果茶🍹,以及各种特色嘅奶茶🧋,每一款都设计得好精致,唔怪得知咁受欢迎啦~🤩🤩🤩呢间香港首家茶百道嘅环境都算干净企理,店员嘅服务态度亦唔错,虽然客人多,但都好有礼貌同效率。总括嚟讲,今次嘅茶百道体验令我好满意,下次行过肯定会再试下其他款式嘅饮品😆如果你都钟意饮奶茶或者水果茶,呢间香港嘅茶百道真系一个唔错嘅选择👍

🤤招牌杨枝甘露🧊
等咗唔算耐,就攞到手啦!成杯嘢望落去色相一流😍

🤩🤩🤩
2024-12-30