2024-05-13
「City Dancer Grill & Live Music Bar」位于湾仔恒汇中心顶楼30楼,楼底高,装潢时尚有格调,为一家酒吧西餐厅,最特别嘅系晚上九点左右就会有驻场歌手表演Live Music,眼看都有几台人为音乐而来。Guinness ($108): 健力士黑啤其实一啲都唔苦,醇香幼滑,微甜,带咖啡及麦芽香,系我最喜爱嘅啤酒。芝士焗炸薯条($48): 粗薯条先炸,后加芝士焗制,酥脆具薯味,且带芝士咸香,为不错的佐酒小食。法式蚝汁鲜蚝芝士焗意粉 ($198): 呢个意粉几特别几好食,芝士白汁中渗透蚝汁嘅鲜香,酱汁稠密,非常浓郁,另有三颗蚝肉,肉质饱满幼嫩,肥美鲜甜,绝对值得一试。慢煮西班牙猪架配苹果酱($238): 慢煮方式煮制,熟度不能自选,但其实都睇得出猪鞍肉唔系Well Done,其肉质仍保持细嫩,具肉汁且有弹性,肉味香浓,猪皮带有Crispy口感,有少少烧腩仔皮嘅香味。蒜香牛油烤野菌($48):随便搭多一个side dish,蒜蓉牛油炒就一定好食架喇,野菌香滑多汁。